Siyaset Bahçeli noktayı koydu: Yerelde ittifak niyeti ve arayışımız artık kalmadı

Bahçeli noktayı koydu: Yerelde ittifak niyeti ve arayışımız artık kalmadı

24.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti ile MHP arasında yaşanan “af” gerilimi, iki parti arasında yerel seçimde işbirliği arayışının sonu oldu.

Bahçeli noktayı koydu: Yerelde ittifak niyeti ve arayışımız artık kalmadı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti ile yürütülen “yerel seçimde ittifak” müzakerelerine dünkü grup konuşmasıyla nokta koydu. “Parti olarak herhangi bir ittifak beklentimiz, ittifak arayışımız, ittifak niyetimiz geldiğimiz bu aşamada artık kalmamıştır” diyen Bahçeli, İstanbul dahil Türkiye’nin her seçim bölgesinde aday çıkaracaklarını bildirdi. Bahçeli grup konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

DÖNÜŞ YOK: TBMM’ye sunduğumuz kanun teklifi mana ve muhtevası itibarıyla bir af değildir. Teklifimizin arkasındayız. Seçim beyannamemizde ne demişsek onu seslendiriyoruz. Gevşeme yok, dönüş yok. Günden güne ağırlaşan ve insani olmaktan çıkan cezaevi şartlarını gündeme taşıdık. Muhtemel kalkışmalara ve çatışmalara dikkat çektik.

FIRINLARA ATIP YAKALIM MI?: Kanun teklifimizi sadece uyuşturucu temeline indirgemek insafsızlıktır. Cezaevlerinde uyuşturucu suçundan dolayı 36 bin 212 hükümlü, 14 bin 174 tutuklu olmak üzere toplam 50 bin 386 kişi bulunmaktadır. Bunların çoğu kullanılan, tutsak düşürülmüş, muhtaçlıkları sömürülmüş, vicdanları rehin edilmiş, aklı kiralanmış kişilerdir. Ne yapalım, alayını fırınlara atıp da yakalım mı?

Haberin Devamı

CEHALET DEĞİLSE CİNAYET: Milliyetçi-Ülkücü Hareket’i uyuşturucu konusunda tartışmaya açmak hiç kimsenin harcı, haddi değildir. Uyuşturucuyla MHP’nin ismini yan yana getirmek biliniz ki, cehalet değilse cinayettir. Biz maşeri vicdana müzahir kanun teklifimizi sunduk. Söz ve karar sırası artık TBMM’nindir. Teklifimiz Adalet Komisyonu’nda görüşülmeyi beklemektedir. MHP teklif metninden asla taviz vermeyecek.

UZATMANIN ANLAMI YOK: MHP olarak bundan böyle kendi göbek bağımızı kendimiz kesmeye hazırız, kararlıyız. Önemle diyorum ki; hiçbir ittifak bir tarafın reddedilmesiyle, geri adıma zorlanmasıyla, yok sayılmasıyla, tez ve önermelerinin görmezden gelinmesiyle ayakta kalamayacaktır. Diğer tarafın tahakküm ve dayatmayasıyla, üstten bakmasıyla, parmak sallamasıyla yaşayamayacaktır. Hiçbir ittifak pozisyon hatırlatmasıyla, devamlı çatladı çatlıyor ihbarlarıyla, şartların kollanmasıyla varlığını devam ettiremeyecektir. Adalet ve Kalkınma Partisi içinde ittifak çabalarını dinamitlemek için sürekli faaliyet içinde olanlar sevinç taklaları atabilirler. Bu kronikleşmiş süreci uzatmanın anlamı yoktur. Parti olarak 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik herhangi bir ittifak beklentimiz, arayışımız, ittifak niyetimiz geldiğimiz bu aşamada artık kalmamıştır.

Haberin Devamı

KENDİ ADAYLARIMIZLA: İşin tadı kaçtığından zoraki görüşmelerle bir yere varmanın imkanı olmayacaktır. Kendi yolumuzu sadece kendimiz çizeceğiz. 31 Mart 2019 seçimlerine kendi adaylarımızla, kendi amblemimizle katılıp, Türkiye’nin her seçim bölgesinde demokratik mücadelemizi Allah’ın izniyle yapacağız.

‘Andımız kararı milli vicdana tercüman oldu’

Andımız Türk milletinin ruh kökünden doğmuş, gelecek kuşakları aynı hissiyat, aynı hedef etrafında buluşturmayı baz ve esas almıştır. Danıştay 8.Dairesi çözülme sürecinin kötü bir hatırasını söküp atmıştır. Takdir ve tasvip ediyoruz. Elbette doğru yapmıştır, milli vicdana tercüman olmuştur. Malum şahıslar diyor ki, ‘Öğrenci andı yargının değil, yasama veya yürütmenin işidir.’ Neymiş, ‘8. Daire, kendisini yürütmenin yerine koymuş.’ Bunların hepsi zırvadır, uydurmadır, temelsizdir.

ETNİK İFADE DEĞİL: Papaz kararına ses çıkaramayanlar, andımızın okunacağını duyunca ayağa kalkmışlar, kanundan hukuktan bahsetmeye başlamışlardır. Andımız etnik bir ifade değil, milli kültür ve milli kimliğin inkar edilemez dile gelişidir. Milli kimliği çayın içinde erimiş şeker diye yutturmaya kalkışan, bize kırmızı çizgi hatırlatması yapan, içindeki MHP husumetini saklayamayan gafiller, unutmasınlar ki MHP’nin kıpkırmızı çizgisi Türklüğün varlığı ve bekasıdır. Türkçülüğe karşı çıkıp Kürtçülüğü özendirenler kime ne anlatıyorlar? Biz ne faşist ne kafatasçı ne de ırkçıyız hiç de olmadık. Eğer Türk olmanın bir bedeli varsa, Türk milletini savunmanın faturası olacaksa, can feda olsun, seve seve öder, koşa koşa sonuçlarına katlanırız...

Haberin Devamı

‘Cumhur İttifakı duruyor’

Bahçeli, grup toplantısının ardından gazetecilerin soruları üzerine, “Cumhur İttifakı duruyor, yerelde ittifak yok” açıklamasını yaptı. Daha önce İstanbul’da aday çıkarmayacaklarını söyleyen Bahçeli, yeni karar doğrultusunda İstanbul’da da kendi adaylarıyla yarışacaklarını açıkladı.