Siyaset Bahçeli’yi ya da MHP’yi kastetmedi

Bahçeli’yi ya da MHP’yi kastetmedi

23.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sert açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın af talepleriyle ilgili sözlerine açıklık getirdi.

Bahçeli’yi ya da  MHP’yi kastetmedi

AK Parti Genel Merkezi’nde konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Çelik, özetle şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

YANLIŞ DEĞERLENDİRME: Af tartışmaları başladığından beri Ak Parti Genel Merkezi’ne, BİMER’e çok yoğun talep geldi. Bunlardan biri, Cumhurbaşkanımızın o gün bahsettiği uyuşturucu satıcılarının esasında uyuşturucu satıcısı olmadığı, kurban olduğu şeklindeki yaklaşımdı. Kastettiği budur. Topluma mesaj vermek istemektedir; uyuşturucu satıcılarına geçit verilmeyeceğini söylemek istemektedir. Bu (Bahçeli’nin açıklaması) son derece anlaşılmaz ve baştan aşağı yanlış bir değerlendirme.

SİYASİ NEZAKETE UYGUN DEĞİL: ‘İsabetsiz ve itibarsız isnatlar’, ‘fuzuli demagoji’ gibi bir takım ifadeler kullanılıyor. . Ak Parti camiası ve milletimizin tamamı bu ifadeleri reddedecektir. Sayın Bahçeli’nin cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı ifadeler, maalesef bu siyasi nezaket, nezahete uygun bir yaklaşım olmamıştır.

Haberin Devamı

CAMİAYI RAHATSIZ ETTİ: Cumhur İttifakı kıymetli bir ittifaktır. Ama bizim birinci ilkemiz sayın cumhurbaşkanımıza gösterilmesi gereken saygı konusunda herhangi bir eksikliğin ortaya çıkmamasıdır. Gösterilmesi gereken saygı AK Parti’nin ve milletimizin kırmızı çizgisidir. Bizim tarafımızdan şimdiye kadar Sayın Bahçeli’ye ve MHP camiasına dönük herhangi bir incitici ifade beyan edilmemiştir. Cumhur İttifakı’nın küçük polemiklere kurban edilemeyecek kadar önemli bir ittifak olduğunu, hassasiyetin korunması gerektiğini düşünüyoruz. Yanlış anlaşılan bir mesele varsa onun arka planının öğrenilmesi için bütün arkadaşlarımız bir telefon uzaklıktadır. Sayın Bahçeli ile Cumhurbaşkanımız arasında da bu iletişim kanalı her zaman açıktır. Bu cümleler son derece, incitici, kırıcı cümlelerdir. Bütün AK Parti camiasını rahatsız etmiştir. Bunun tekrarlanmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Cumhurbaşkanımız MHP’den ‘birileri’ diye bahsetmez. Eğer onları kastedecek olsa bizzat MHP derdi.