Antalya Bahtılı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Ab Projesi

Bahtılı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Ab Projesi

19.09.2018 - 16:22 | Son Güncellenme:

.

Bahtılı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinden Ab Projesi

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Konyaaltı ilçesindesindeki Bahtılı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı AB projesi kapsamında 23 öğrenci Avrupa'da staj yaptı.

Haberin Devamı

Lisenin Motorlu Araçlar Teknolojisi öğretmeni Eyüp Karagül liderliğinde, "2017-1-TR01-KA102-040927" numaralı "Turizmi Destekliyoruz" isimli Erasmus+Mesleki Eğitim Projesi, Ulusal Ajans tarafından kabul edildi.

AB tarafından ortaklaşa finanse edilen projeye, 23 öğrenci katıldı. Motorlu Araçlar Teknolojisi bölümünden 7 öğrenci, Macaristan'daki bir motor montaj fabrikasında, "Yat ana makine tesisatı" konulu staja katıldı.

Elektrik Elektronik Teknolojisi bölümünden 8 öğrenci, Portekiz'de, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri bölümünden 8 öğrenciyse Almanya'da stajlara katıldı.

Turizmi desteklemek amacıyla hazırlanan proje sayesinde, mesleklerine dair bilgi ve becerisi artan öğrencilerin, yurt dışı kurumlarında gösterdiği başarıyla sertifika aldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Bahtılı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Yerli, yaptığı açıklamada, program çerçevesinde başarılı bir sürece imza attıklarını, liselerinin uluslararası işbirliği tecrübesini arttırdığını, bulunduğu bölgede adından söz ettiren bir okul haline geldiklerini söyledi.

Motorlu Araçlar Teknolojisi öğretmeni Eyüp Karagül de Antalya'da faaliyet gösteren meslek liselerinin AB projelerine katılmaları için her türlü bilgi paylaşımına açık olduklarını ifade etti.