Siyaset Bak: Cumhurbaşkanı bursla beni okuttu

Bak: Cumhurbaşkanı bursla beni okuttu

19.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rize Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nde, ‘Başarıya Giden Yolda Spor’ konulu panel düzenlendi.  Panele Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize Valisi Erdoğan Bektaş ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın futbolcu arkadaşları Mustafa Salepçioğlu, Kamil Dizar, Turkay Deniz, Koray Deniz ve Tuğrul Öztuna ile sporcular ve kulüp yöneticileri katıldı.

Bak: Cumhurbaşkanı bursla beni  okuttu

Panelde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yaşam tarzı haline getirilmesi gerektiğini belirttiği sporun insanlara başarı, disiplin ve paylaşma duygusu kazandırdığını söyledi. Spora hayatında yer verenlerin sağlıklı ve başarılı bireyler haline geldiğini anlatan Bakan Osman Aşkın Bak, “Sporla bir yönetim tarzı da öğreniyorsunuz. Cumhurbaşkanımızla birlikte sporun içinde olduk. Futbol takımının kaptanıydı ve onu herkes çok seviyordu. Herkesin sözünü dinlediği biriydi. Sizler de sporu hayatınızın en önemli parçası olarak bir kenara her zaman koyun. Spor eğitimi engellemez. Derslerinizi ihmal etmeyin ama spora zaman ayırın. Sporun bir ruhu ve birleştirici gücü var. Bundan faydalanın” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlik yıllarında hem okuduğunu, hem spor hem de siyaset yaptığını hatırlatan Bakan Bak, şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanımızın benim hayatımda da çok özel yeri var. Bizi spora yönlendirdi. Hem okuyup hem sporla ilgilendiğimizde bize burs verdi. Arkadaşlarından burs sağlayarak bizi yurt dışına okumaya gönderdi. İngiltere’de master ve doktora yaptım. Sporun birleştirici gücü ile akademisyen ve siyaset yaparak buraya geldik, bugün Cumhurbaşkanımızın takdiri ile bakan olduk. Biz şanslıyız. Çünkü Cumhurbaşkanımız sporun merkezinden gelen birisi. Sizler de disiplininizi kaybetmeyin. Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları sizlerin arasından çıkacaktır. Ama sporu bir hayat tarzı olarak benimseyin. Boş vakitlerde müsabakalara, salonlara gidin. Spor bizi başta uyuşturucu olmak üzere tüm kötü alışkanlıklardan uzak tutar. Sporla başarıya yürürsünüz. Spor, sizi başarıya taşıyacak önemli bir aktivitedir. Sporun yaşamınızda en önemli yerinde olmasını sağlayın.”