Siyaset Bak’tan Ahed’in babasına ziyaret

Bak’tan Ahed’in babasına ziyaret

09.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ‘Filistinli cesur kız’ olarak bilinen ve İstanbul’da ‘Hanzala Cesaret Ödülü’ne layık görülen Ahed’in babası Basil et-Temimi’yi ziyaret etti.

Bak’tan Ahed’in babasına ziyaret

İsrailli yetkililere Temimi’yi serbest bırakma çağrısı yapan Bak, “Ahed, İsrail işgaline karşı gösterdiği direnişle sembol haline gelmiş ve Türkiye gençliğinin sevgisini kazanmıştır. Ahed’in yeri hapishaneler değil, okul sıralarıdır” dedi. Ahed’in babası Temimi de “Açıkça görülüyor ki başta Türkiye olmak üzere Ahed’e uluslararası bir destek var” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Temimi, “Bu destek, kendisini hukuk üstü gören İsrail üzerinde baskıya dönüşebilir hem de Filistin davası ve tutuklular için kamuoyu yaratabilir. Bizim topraklarımız üzerinde özgürce yaşamamız için mücadelemizi sürdürmemiz gerekiyor” diye konuştu.

İsrail askerleri, 16 yaşındaki Ahed et-Temimi’yi, 19 Aralık 2017’de Ramallah’ta ailesiyle yaşadığı eve düzenlediği baskınla gözaltına almıştı. Ahed, 2012 yılında ağabeyi gözaltına alındığında İsrail askerlerine karşı gösterdiği tavır nedeniyle İstanbul’da “Hanzala Cesaret Ödülü”ne layık görülmüştü.

Haklılığımız tescillendi

Bakan Bak, dün “Kudüs 2018 İslam Dünyası Gençlik Başkenti” programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajını okudu. Erdoğan mesajında “BM Genel Kurulu’nda 21 Aralık 2017 tarihinde 128 ülkenin oyuyla kabul edilen Kudüs kararıyla hem bizim haklılığımız tescillenmiş hem de ortak insanı değerlerin tehdit ve baskılarla esir alınamayacağı ortaya çıkmıştır. Bu karar bizim her fırsatta ‘dünya beşten büyüktür diyerek ifade ettiğimiz BM Güvenlik Konseyi’nin yapısındaki adaletsizliği bir kez daha ifşa etmiştir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı