İspanya La Liga Espanyol'a 40 milyonluk Çin piyangosu!

Espanyol'a 40 milyonluk Çin piyangosu!

08.02.2019 - 12:59 | Son Güncellenme:

Devre arasında Çin’den 1.8 milyon euroya Wu Lei’yi transfer eden Espanyol, beklemediği bir ilgiyle karşılaştı. Uzakdoğu ülkesinden hem forma satışı hem reyting hem de sosyal medya anlamında patlama yaşandı. 12 dakikada 40 milyon izleyiciye ulaşıldı.

Espanyola 40 milyonluk Çin piyangosu

Celal Umut Eren - Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Devre arası transfer döneminde Çin’in yıldız futbolcularından Wu Lei’yi 1.8 milyon euroya kadrosuna katan İspanya’nın Espanyol takımı beklemediği derecede büyük bir ilgiyle karşılaştı. Daily Mail Gazetesi’nde yer alan haberde, Wu Lei’nin Espanyol formasıyla ilk çıktığı maçı olan Villarreal karşılaşması topladığı ilgiyle herkesin dikkatini çekti.

Buna göre Wu Lei sadece 12 dakika süre almasına rağmen Çin’deki futbolseverlerin de etkisiyle bir anda 40 milyon kişi tarafından izlendi. Bu büyük reyting oranı sosyal medyaya da yansıdı.

Espanyol, Çinli yıldız sayesinde sosyal medya hesaplarında 20 bin takipçi kazandı. Özellikle 27 yaşındaki futbolcunun forma satışlarında patlama oldu. 48 saatte 2 bin forma satıldı.

Haberin Devamı

Çin Süper Ligi’nde geçen yıl Shanghai SIPG formasıyla 29 maçta 27 gol atan Lei’nin Espanyol formasıyla çıktığı ilk maçın Çin’de toplamda 350 milyon insana ulaştığı belirtiliyor.