Ekonomi Bakan Ağbal: 'Türkiye nereden nereye geldi'

Bakan Ağbal: 'Türkiye nereden nereye geldi'

25.06.2017 - 12:44 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanı Ağbal "Bugün Körfez'de bir kriz meydana geliyor, bakıyorsunuz ki oradaki ülkeler, Türkiye Cumhuriyeti'nin Katar'daki üssünün kaldırılmasını bir şart olarak Katar'dan istiyor. Bunlar çok tarihi, Türkiye'nin nereden nereye geldiğini gösteren hadiselerdir" dedi.

Bakan Ağbal: Türkiye nereden nereye geldi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Bugün Körfez'de bir kriz meydana geliyor, bakıyorsunuz ki oradaki ülkeler, Türkiye Cumhuriyeti'nin Katar'daki üssünün kaldırılmasını bir şart olarak Katar'dan istiyor. Bunlar çok tarihi, Türkiye'nin nereden nereye geldiğini gösteren hadiselerdir." dedi.

Haberin Devamı

Ağbal, AK Parti İl Başkanlığınca otelde düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, geçen yıl Ramazan Bayramı'nın 4 Temmuz'da kutlandığını, bir Ramazan Bayramı'ndan diğerine kadar acı ve tatlı çok olay yaşandığını söyledi.

Türkiye'nin adeta yeniden dirildiği, yeniden kurtuluş destanının yazıldığı bir yıl yaşadıklarını vurgulayan Ağbal, "Bayramın akabinde 15 Temmuz'da bir cuma gecesi milletimizin içinden çıkan üniforma kılıklarıyla bu millete kasteden bir avuç FETÖ terör örgütünün alçak darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. O gece okunan selalar herhalde hiçbirimizin kulağından gitmiyordur. O gün Bayburt da Türkiye de adeta köklerinden yeniden dirildi. Yeni bir Kurtuluş Savaşı'nı hem içeriye hem de dışarıya karşı hep beraber verdik." diye konuştu.

Haberin Devamı

Ağbal, Allah'tan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a uzun ömür, sağlık ve afiyet vermesini niyaz ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu sabah bayram namazı sırasında küçük bir rahatsızlık geçirdiğini hepimiz öğrendik. Kendisine Allah'tan acil şifalar diliyoruz. O gece Sayın Cumhurbaşkanımızın halkımıza meydanlara, sokaklara, havalimanlarına çağrısı üzerine bu millet ilk defa bir darbe karşısında evinin kapısını örterek evinde oturmadı. İlk defa sokaklara, meydanlara, tankların üzerine çıktı. Milletin ve devletin bekasını altüst etmek isteyenlere karşı kahramanca bir destanı hep beraber yazdı." değerlendirmesinde bulundu.

Darbe girişimi sırasında 249 kişinin şehit olduğunu, 2 binin üzerinde kişinin de canlarını feda etmek pahasına yaralandığını anımsatan Ağbal, şehitlere rahmet, yaralananlara da sağlık ve afiyet diledi.

"O gece belki darbe girişiminin ilk anlarında içeride ve dışarıda 'Bu defa başarabiliriz.' diyenlerin hepsinin de sevinçleri kursaklarında kaldı." diyen Ağbal, şöyle devam etti:

"Dış medyada başlayan haber veya çağrılar bir anda terse döndü. Niye? Bu millet bir defa daha dosta, düşmana karşı içeride ve dışarıda ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Onun için milletimizle iftihar ediyoruz. Bu milletin bir ferdi olduğumuz için de ne kadar gurur duysak az. Allah, Sayın Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Son 15 yıldır bu milletin benliğini, ben aidiyetini yeni baştan kazandırdı. Tarih şuurunu hep beraber yeniden yaşamaya başladık. Kendimize güvenimiz bu dönemde geldi. Hiç kimseden korkmamamız gerektiğini bu dönemde gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız da bayram namazı sonrasında söyledi. Bugün Körfez'de bir kriz meydana geliyor, bakıyorsunuz ki oradaki ülkeler Türkiye Cumhuriyeti'nin Katar'daki üssünün kaldırılmasını bir şart olarak Katar'dan istiyor. Bunlar çok tarihi hadiselerdir.

Haberin Devamı

Türkiye'nin nereden nereye geldiğini gösteren hadiselerdir. Rabbim içeride ve dışarıda her türlü kötülüklere karşı bizi korusun."

"TÜRKİYE'Yİ BÜYÜTECEK VE GÜÇLENDİRECEK BİR MODELE GEÇTİK"

Ağbal, 16 Nisan'da büyük bir referandum gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, referandumu milletçe başarı hikayesine dönüştürerek neticelendirdiklerini söyledi.

Bu sayede son yüzyılda belki de Türkiye'nin aslında istemlerine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan modelden, ülkeyi büyütecek ve güçlendirecek modele geçtiklerini vurgulayan Ağbal, referandum sürecinde yine içeride ve dışarıda herkesin gerçek yüzünü ortaya koyduğunu ama milletin yine Recep Tayyip Erdoğan'a, milletin sevdalılarına, bu teşkilatlara sahip çıktığını, bunun, teşkilatların cansiperhane gayretleriyle olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Ağbal, Bayburt'un referandumda Türkiye birincisi olduğunu anımsatarak, bu durumun kendilerini gururlandırdığını kaydetti.

Referandumun Türkiye'nin önünü açtığına işaret eden Ağbal, şu değerlendirmelerde bulundu:

"O zaman da söyledim, referandum sonuçları orta ve uzun vadede Türkiye'nin büyümesine, kalkınmasına, önünün açılmasına büyük fırsatlar sunacak ama kısa vadede bizatihi referandumun olumlu neticelenmesi, başta Türkiye ekonomisi olmak üzere Türkiye'yi içeride, dışarıda dış politika anlamında da genel politika anlamında da güçlendirecek. Bu sayede inşallah hep arzu ettiğimiz, büyüyen, güçlenen Türkiye'yi beraber sağlamış olacağız. Onun için 16 Nisan referandumu, önceki referandumlardan çok farklı bir referandum oldu. Bundan da millet olarak büyük bir başarıyla çıktık."

Haberin Devamı

"ZİHNİYETİMİZİ, PARTİMİZİN KURULUŞ ZİHNİYETİYLE EŞİTLEYECEĞİZ"

Ağbal, AK Parti Olağanüstü Kongresi'nin bir süre önce gerçekleştirildiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığına tekrar döndüğünü hatırlattı.

"Onun bu partinin başında bulunması, bizlere liderlik etmesi hem bu teşkilatlara hem de millete, ülkeye büyük bir güç, destek veriyor." ifadelerini kullanan Ağbal, şunları dile getirdi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın, AK Parti Genel Başkanı olarak 2019'da önümüze koyduğu hedefler, büyük bir çıta var. Artık çıta yüzde 50+1, dolayısıyla çok daha büyük bir çalışma ve gayretin içinde olduğu bir döneme giriyoruz. Teşkilatlarımıza, partimize yeni dönemin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ben biliyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız, AK Parti Genel Başkanı seçildiği andan itibaren hepimiz daha da güçlendik, daha da öz güvene sahip olduk, yarınlara çok daha öz güvenle bakabiliyoruz."

Ağbal, şimdi çalışma, büyük gayret ve şevkle, büyük bir iradeyle 2019'daki iki seçime birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde gitme zamanı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Zihniyetimizi, partimizin kuruluş zihniyetiyle eşitleyeceğiz. Çabamız ve gayretimizle birbirimizle yarışacağız. Birbirimize sorumluluk devretme, yük verme zamanı değil, birbirimizden sorumluluk alma, yük alma zamanı. Büyük bir mücadele ve gayret hepimizi teşkilat olarak bekliyor. İçeride ve dışarıda birtakım şer odakları bu süreci de önceki süreçlerde olduğu gibi baltalamak, farklı bir noktaya taşımak için her türlü gayretin içerisinde olabilirler. Bunu da geçmiş tarih bize gösterdi.

Dolayısıyla bundan sonra da her türlü içeride ve dışarıda oynanacak oyunlara karşı uyanık ve dik olacağız, gayret edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın partimize, hükümetimize biçtiği vizyon dahilinde gece gündüz çalışacağız."

Teşkilat üyelerine izlemeleri gereken yola ilişkin çeşitli tavsiyelerde bulunan Ağbal, "Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Rabbim çıktığımız bu yolda bizi utandırmasın. Memleketimizi, ülkemizi, milletimizi bugünden daha güzel günlere eriştirsin." dedi.

Bayramlaşma programına AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve ilgililer katıldı.

VATANDAŞLARLA DA BAYRAMLAŞTI

Maliye Bakanı Ağbal, daha sonra Karasakal Mahallesi'nde vatandaşlarla bayramlaştı. Ağbal'a, Valiler Kararnamesi ile Bitlis'e atanan Vali İsmail Ustaoğlu da eşlik etti.

Ağbal, Vali Ustaoğlu'na Bayburt'a hizmetleri dolayısıyla teşekkür ederek, Bitlis'te de çok başarılı çalışmalara imza atacağına inandığını söyledi.

Programın ardından Demirözü ilçesine bağlı Çiftetaş Mahallesi'ne gelen Ağbal, dün Erzincan'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 5 kişinin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Kazada yaşamını yitirenlerin Bursa'da yaşadıkları ve bayram için memleketleri Bayburt'a gelirken kaza geçirdikleri öğrenildi.