Siyaset Bakan Ala'dan flaş açıklamalar

Bakan Ala'dan flaş açıklamalar

31.08.2016 - 11:35 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Efkan Ala gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ala açıklamasında "DAEŞ'le mücadelde 5803 kişi gözaltına alındı bunların 2200'ü yabancıdır." dedi. Bakan Ala açıklamalarında HDP'li Yüksekdağ'ın küstah sözlerine de cevap verdi.

Bakan Aladan flaş açıklamalar

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cerablus'ta düzenlenen Fırat Kalkanı Operasyonu ve FETÖ operasyonları hakkında bilgi verdi.

HDP'nin Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Türkiye'nin yürüttüğü Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunarak Türkiye'yi açık açık tehdit etmişti. Yüksekdağ, Münbiç'e yapılacak bir operasyonun Türkiye'yi doğrudan etkileyeceğini belirterek, "6-8 Ekim olayları gibi karşılık bulur" demişti.

Haberin Devamı

Yüksekdağ'ın küstah açıklamalarına cevap İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan geldi. Ala "Kimse Türkiye'yi tehdit etmeye kalkmasın. 6-7 ekim olayları tarihte kara bir lekedir." dedi.

İşte o konuşmadan satır başları:

"Zaman zaman Türkiye'de terör örgütlerine karşı operasyonlar yapılmaktadır. Hiçbir terör örgütünün faaliyette bulunmasın izin verilmemektedir. Bazı operasyonlar zamanlaması bakımından Türkiye'nin çıkarları dikkate alınarak yapılmaktadır. Farklı isimlendirmeler olabilir. Okul tanımlaması yanlıştır, 4 kişi alınmıştır o doğru. Kullandığımız dil önemlidir. Türkiye asla bu tür faaliyetlere izin vermemektir. Hiçbir terör örgütünün "okul" diye adlandırılacağı bir faaliyeti olamaz.

2016 YILINDA 865 KİŞİ TUTUKLANDI

Haberin Devamı

Türkiye, terör örgütleriyle mücadele yürüten en etkin ülkedir. 145 ülkeden 52 bin kişiye Türkiye'ye giriş yasağı konulmuştur. Dünyaya örnek olacak faaliyet yürütülmektedir. 3 bini aşkın kişi sınırdışı edilmiştir. Sadece 2016 yılında 2 bin 147 kişi gözaltına alınmıştır, 865 kişi tutuklanmıştır, 476'sı yabancıdır DAEŞ operasyonunda. Diğer ülkelere görev düşmektedir.

FİGEN YÜKSEKDAĞ'IN SÖZLERİNE YANIT

Türkiye'yi kimse tehdit etmesin 6-7 ekim olayları bir kara lekedir. bunu bir referans olarak bir siyasi parti yetkilisi kullanmasın. Türkiye tehditlerden korkan bir ülke değildir. Herkes kendi ülkesi ile ilgili kaygılarda bulunsun. Suriye başka bir ülkedir. Kendi ülke insanının huzur ve güvenliğini nasıl bu kadar heba etme kolaylığı içinde buluyorsunuz. Yapılan açıklama siyaseten kabul edilebilir bir açıklama değildir."