Siyaset Bakan Albayrak: Tanıdığa değil başarıya bakıyoruz

Bakan Albayrak: Tanıdığa değil başarıya bakıyoruz

20.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, dün A Haber canlı yayınında gençlerin sorularını yanıtladı.

Bakan Albayrak: Tanıdığa değil başarıya bakıyoruz

Albayrak, “30’lu yaşların sonunda başladık, 40’lı yaşların başında vicdanen müsterih bir şekilde görevi bırakıyorum. Biz ne iş yapıyorsak en iyisini yapmalıyız. 2.5 senede bir şeyler yapmaya çalıştık. Ben gençleri şöyle tanımlıyorum; ‘bir toplumun liderinin çizmiş olduğu hedefleri hayata geçirmek için ihtiyacı olan dinamoya sahip olan kesim.’ İnsanın tüm tekamül yolculuğu içerisinde, her alanda kendini geliştirmesi lazım. Bugünün gençler için bilgiye ulaşım çok kolay. Geçen gün teknoloji ile alakalı üst düzey biriyle konuşurken şu örneği verdi “internetteki datanın raf ömrü 24 ay” bu muazzam bir şey” dedi.

Haberin Devamı

‘Havuz 80 milyon’

‘İşe alım için aynı görüşte olma’ anlayışını eleştiren Albayrak, şöyle devam etti: “Özel sektörde bu yok. İşini yaparsın, hedefini tutturursun. Yoksa yok. Peki kamuda durum. Orada kayırmacılık vardı. Şimdi kriterlere göre alıyoruz. Kapasitesi varsa geliyor. Ya da performansına bakıyoruz. Benim havuç değnek formülüm var. Başarı varsa havuç, yoksa değnek. Mezhebi bizi ilgilendirmiyor. Onlara bakmadan başarılı olanları alıyoruz. Neye göre seçiyoruz, KPSS. Başarılı olanın görüşlerine bakılmadan alınıyor. Eskiden belirli bir konjenktüre göre kısıtlı insanlar gelirdi. Artık havuz 80 milyon. Biz buradan seçiyoruz.”

“Adil kullanım kotası kalkıyor mu?” sorusu üzerine Albayrak “BTK başkanı ile görüştüm. Bu yıl sonu itibarıyla sürenin dolacağını bu işin biteceğini belirttiler” dedi.

Haberin Devamı

‘2002’den sonra enerji atağa kalktı’

Albayrak, “Sosyal medyada şöyle paylaşımlar görüyoruz: TÜBİTAK’ın yarışmaya almadığı öğrenci ABD’de kazanıyor. Devlet öğrencilere destek vermiyor mu?” sorusu üzerine şunları kaydetti: “Ankara diye bir olgu var. Ankara’da bir kağıt hakikaten 3 ayda imzalanıyor. Burada katıldığım yanlar da var katılmadıklarım da. Türkiye’den sonra yurt dışında eğitim görmüş çok insanımız var. Burada bize düşen, bu kişileri bulup ciddi şekilde değerlendirmek. Eskiden çok kaçan vardı, bunlardan bir tanesi de benim. Çünkü o zaman özgürlük yok, demokrasi yok niye durayım burada? 2002’den sonra Türkiye’de ulaşım, enerji sektörü, teknoloji atağa kalktı.”