Siyaset Bakan’dan Silopili öğrencilere jest

Bakan’dan Silopili öğrencilere jest

18.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Şırnak’ın Silopi ilçesinin Ilıcanlar Köyü İlkokulu’nda iki ay önce göreve başlayan sınıf öğretmeni Oğuzcan Şimşekkaya, öğrencilerinin hayatını değil, hayallerini de değiştirmeye başladı.

Bakan’dan Silopili öğrencilere jest

Hiç sinemaya gitmeyen öğrencileri için, “Biz sinemaya gidemiyorsak, sinema bize gelir” diyerek etkinlik düzenledi. Genç öğretmenin çabasını sosyal medyadan öğrenen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, çocukları Ankara’da ağırladı ve gerçek sinema deneyimi yaşamalarını sağladı.

Haberin Devamı

İlk kez uçağa bindiler

Öğrencilerinin tüm hayallerinin köy yaşantısı ile sınırlı olduğunu fark eden öğretmen Şimşekkaya, onların hayatına renk katmak için bir şeyler yapmaya karar verdi. Daha önce hiç sinemaya gitme şansı bulmayan öğrencileri için sınıfında sinema salonu oluşturdu ve onlara animasyon filmiyle sinema keyfi yaşattı. Şimşekkaya’nın çektiği fotoğrafları sosyal medyadan paylaşması ise Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’nu harekete geçirdi. Ilıcanlı öğrenciler, Kasapoğlu’nun verdiği talimatla uçağa binme şansı yakaladı. Ankara’daki gezi programlarında Anıtkabir ve Birinci Meclis’i ziyaret eden öğrenciler sonra da ilk kez gerçek sinema salonunda film izledi. Bakan ile bir araya gelen miniklerin Kasapoğlu’na, “Bay Bakan” diye hitap etmesi renkli sohbetin unutulmaz anlarından oldu. Kasapoğlu, çocukların günlük yaşamları ve okuldaki aktivitelerini içeren videoyu izledi ve kendisine sık sık mektup yazmalarını istedi. ORHAN KEMAL ERKILIÇ Ankara

Haberin Devamı

Bakan’dan Silopili öğrencilere jest