Siyaset Bakan Işık FETÖ'cülere askerlik olayıyla ilgili detayları açıkladı

Bakan Işık FETÖ'cülere askerlik olayıyla ilgili detayları açıkladı

13.01.2017 - 15:05 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, FETÖ soruşturmaları sebebiyle emniyet teşkilatından ihraç edilenlerin askere alındıklarında geri hizmette ve idari işlerde görevlendirileceklerini ve silahsız olarak nöbet tutacaklarını ifade etti.

Bakan Işık FETÖcülere askerlik olayıyla ilgili detayları açıkladı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, FETÖ soruşturmaları sebebiyle emniyet teşkilatından ihraç edilenlerin "sakıncalı piyade olarak askerlik yapacağını belirterek, "Silahsız ve mühimmatsız nöbetlerde bulunacaklar. Ayrıca gözetim ve kontrol altında askerlik hizmetlerini ifa edecekler" dedi.

Haberin Devamı

Işık, siber güvenlik işbirliği protokolü törenunde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 2011 Şubat ayında 10 yıl süreyle görev yapan polislerin askerliğini de yapmış sayılacaklarına ilişkin bir düzenleme yaptıklarını anımsatan Işık, "Yani bir polis, askerliğini yapmadan polisliğe başlarsa ve 10 yıl polislik mesleğine devam ederse askerliğini de yapmış sayılıyor. Bu kanuna göre 10 yılını tamamlamadan FETÖ soruşturmaları sebebiyle Emniyetten, polis teşkilatımızdan ihraç edilenlerin askerlik yapma zorunluluğu var. Bu bir mecburiyet. Öncelikle sayı olarak şu anda Emniyetin bize ilk etapta gönderdiği sayı bin 590 ancak çalışmalar devam ediyor. Tespitler yapıldıkça askerlik görevini ifa etmesi için bu isimler bize gönderilecek ve biz de bu isimleri askere almak için gerekli çalışmaları yürüteceğiz" dedi.

Haberin Devamı

"Sakıncalı piyade" olacaklar

Işık, "Nasıl askerlik yapacakları konusunda TSK'nın aslında geçmişe dayanan ciddi bir birikimi var. Kamuoyunun eskiden 'sakıncalı piyade' diye bildiği, aslında askerlik yapması noktasında birtakım sıkıntıların olduğu isimlerle ilgili bir geri hizmet ve idari faaliyetlerde bunlar daha çok görevlendirilecek. Silahsız ve mühimmatsız nöbetlerde bulunacaklar. Ayrıca gözetim ve kontrol altında askerlik hizmetlerini ifa edecekler" dedi. Işık, kanuni şartları taşıyan her erkek Türk vatandaşı gibi FETÖ soruşturmaları dolayısıyla polis teşkilatından ihraç edilenlerin de zorunlu askerlik göreviyle mükellef olduklarını kaydetti.

Suriye unsurları da kapsamda

Rusya ve Türkiye arasında, Suriye'deki operasyonlar sırasında uçuş güvenliğinin sağlanması konusunda sağlanan mutabakatın, Suriye ordusunun hava savunma unsurlarını da kapsayacağını belirterek, "Şu anda Rusya Federasyonu ile yapılan mutabakat koordinasyon içeriyor, bu koordinasyon çerçevesinde Suriye'de, Türkiye ile rejimin veya Rusya'nın hava unsurlarının karşı karşıya gelmemesi için gerekli koordinasyon sağlandı. . Çok yetersiz olmakla birlikte koordinasyondan hava desteği alımına da başlandı ancak şu anda çok başlangıç aşamasında. Biz koalisyonun özellikle bu noktada koordinasyonu ve hava desteğini artırmasını bekliyoruz" dedi.