Siyaset Bakan Selçuk baba ocağını ziyaret etti! 'Önümüzdeki yıllar uzun ve zorlu olacak'

Bakan Selçuk baba ocağını ziyaret etti! 'Önümüzdeki yıllar uzun ve zorlu olacak'

23.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Eğer biz çocuklarımızın eğitimi ile ilgili herhangi bir şey yapabilirsek bu toplumun tamamını kuşatacak çok derin bir etkiye yol açacak ve yeni Türkiye’nin yeni sistemiyle beraber çok daha hızlı bir yol almamız konusunda bize aracılık edecek” dedi.

Bakan Selçuk baba ocağını ziyaret etti Önümüzdeki yıllar uzun ve zorlu olacak

Selçuk, baba ocağı Ankara’nın Gölbaşı ilçesi Emirler Mahallesi’ni ziyaret etti. Selçuk’a eşi Rana, kızı Şahika ve oğlu Yusuf eşlik etti. Programa, Ziya Selçuk’un babası Cevdet Selçuk ve akrabaları da katıldı. Burada hemşerilerine seslenen Selçuk, “Bu toprakların bir çocuğu olarak, köylünüz olarak burada şu anda misafir bulunuyorum. Bu köyden çıkmış birisi olarak, bir öğretmen olarak, bir öğretim üyesi olarak bu toprağa hizmet etmek bana her zaman şeref verdi. İnşallah çok daha büyük hizmetlerde buluşmak ve burada çocuklarımızın eğitiminin kalitesinin çok daha iyi seviyelere gittiğini görmek nasip olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Güzel işlere devam’

Selçuk, kendisi için düzenlenen programın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, köyünde bulunmaktan duyduğu mutluluğa işaret ederek, “Annemin mezarı burada, ana kucağı. Aynı zamanda mezun olduğum okul burada. Burası benim doğduğum yer. Hemşerilerimizin civar köylerden gelip görevim dolayısıyla memnuniyetlerini bildirmeleri ve bunu çok yürekten yapmaları çok etkileyici. Ben de çok duygusal bir şekilde etkilendim” dedi. Bakanlık görevinin Türkiye’de hemen herkese dokunan bir görev olduğuna vurgulayan Selçuk, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Önümüzdeki yıllar, uzun zorlu bir dönemeç olacak. Eğitim uzun yıllar içinde ortaya çıkan fakat çok kısa sürede bozulan bir sistem. Şu ana kadar yapılan çok güzel işler var. Bu çok güzel 1,2,3 dediğimiz işlere biz 4,5,6 diyeceğiz. Bunu daha da yükselteceğiz.”