Gündem Bakan Yılmaz: 28 bin öğretmen ihraç edildi

Bakan Yılmaz: 28 bin öğretmen ihraç edildi

25.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, FETÖ soruşturması kapsamında 28 bin 163 öğretmenin ihraç edildiğini, açığa alınan 5 bin 78 personelin görevlerine iade edildiğini, 325 öğretmenin de firarda olduğunu açıkladı

Bakan Yılmaz: 28 bin  öğretmen ihraç edildi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) mesleki ve teknik eğitimi her yönüyle ele almak için “Eğitimden Üretime Sektörle İş Birliğine” temasıyla düzenlediği Eğitim Kongresi dün Antalya’da başladı. 16 oturumda 80 konuşmacının mesleki eğitimi masaya yatıracağı kongrede açılış konuşmasını TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili Memiş Kütükçü yaptı. Türkiye’nin kurtuluşunun eğitimde olduğunu her ortamda dile getirdiklerini belirten Kütükçü, “Gelişmenin ve kalkınmanın başka garantili bir yolu da yok. Eğitim neyse ekonominiz de gelişmişliğiniz de o, oluyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Önemli mesafe aldık’

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da meslek eğitimini memleket meselesi olarak gördüklerine dikkat çekerek, iş gücü talebi ile iş gücü arzı arasında bir uyumsuzluk olduğunu bu durumun da mesleki ve teknik eğitim ile iş dünyası arasındaki kopukluğu gösterdiğini söyledi.

Uygulamalı dersleri meslek standartlarını sağlayacak seviyeye çıkaracaklarını söyleyen Yılmaz, mesleki eğitime yönelik çalışmayı ilgili paydaşlarla işbirliği içinde yürüteceklerini dile getirdi.

Yılmaz, Türkiye’de mesleki ve teknik eğitimin ortaöğretimdeki payının yüzde 44 olduğuna, bu oranı yüzde 60’a çıkarmayı hedeflediklerine dikkat çekti.

Kongrede basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan İsmet Yılmaz, FETÖ soruşturması kapsamında görevden almalar, proje okullar, yeniden basılan ders kitapları gibi son günlerde çok tartışılan konularla ilgili de açıklama yaptı. Bakan Yılmaz’ın verdiği bilgiye göre 20 Ekim itibariyle FETÖ soruşturması kapsamında 28 bin 163 öğretmen ihraç edildi. Uzaklaştırma tedbiri devam eden personel sayısı 20 bin 88, açığa alınanlardan göreve iade edilenler 5 bin 78, gözaltında olanların sayısı 193, tutuklu sayısı 2 bin 829, adli kontrol şartıyla bırakılan personel sayısı 2 bin 648, firarda olanların sayısı ise 325. Bakan Yılmaz, bölücü örgüt bağlantısı olup olmadığı incelenen personel sayısının 10 bin 877 olduğunu, bu gerekçeyle açığa alınlardan 424’ünün göreve iade edildiğini söyledi.