Bakışlarınıza Çekicilik Katın!

Güzellik göreceli bir kavramdır ve kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Ancak kalbimizi yansıtan gözlerimiz, güzellik tanımıyla birebir örtüşmektedir.

Gözlerimiz, ilk bakışta en dikkat çeken organdır. Cümleyi tekrarladığımızda kullandığımız ilk bakıştaki ‘bakış’ kelimesini de gözlerimizin fonksiyonu ile gerçekleştiriyoruz. Asıl işlevi görme olan gözlerimiz, güzelliği de doğrudan etkileyip yansıtmaktadır.

Gözler Yaşın Yansımasıdır

Aslında gözler, yaşı ele veren ya da saklayan organ olma özelliğini de taşıyor. Göz yapısı aşağıya doğru olan insanlar; yorgun, üzgün, mutsuz ve yaşlı görünebilir. Kişinin olduğundan daha yaşlı göstermesine neden olan bu sorun estetik müdahaleler ile giderilmektedir.

Haberin Devamı

Herkesin güzellik anlayışının farklı olduğunu söylemiştik ancak badem göz herkes tarafından tercih edilmekte, hafif yukarıya kalkık, çekik gözler daha güzel kabul edilmektedir. Üstelik badem göz estetiği oldukça minik bir cerrahi uygulamadır.

Ancak bazen güzellik endişelerin gölgesinde kalabiliyor. Gözler oldukça hassas bir organ olduğu için bir çok insan bu operasyona şüphe ile bakıyor. Daha çekici olmak ve/veya deformelerden kurtulmak için operasyondan kaçıyor.

Badem Göz Estetiği Nasıl Yapılır?

Badem göz ameliyatı ile üst göz kapağında fazlalık ve sarkma gibi sorunlar da giderilir. Lokal anestezi ile yapılan bu operasyon yaklaşık yarım saat içinde tamamlanmaktadır.

Gözün dış köşesine minik bir kesi açılır ve bu kesi sayesinde göz biraz daha yukarıya çekilir, kemiğin zarına tutturulur. Daha sonra özel olarak geliştirilmiş, hiçbir iz bırakmayan iplerle 3-4 dikiş atılır. Operasyon gerçekleştikten sonra ufak bir streç kullanılır. Operasyondan 3-4 gün sonra dikişler alınır.

Yapılan işlemden birkaç saat sonra hasta, taburcu edilir. Günlük işleri aksatmayacak olan bu operasyonun ardından günlük hayata hemen dönüş sağlanabilir.

Operasyon Sonrası

Hastaların aynı gün içerisinde araç kullanmaması gerekir. Sigara içen kişilerin gözlerinde 3 gün kadar kızarıklık görülebilir. Hastalar ikinci günden itibaren yüzünü yıkayabilir ve banyo yapabilir.

Haberin Devamı

Op. Dr. Mirza Fırat

Estetik, Rekonstrüktif,

Plastik Cerrahi Uzmanı

www.mirzafirat.com

Facebook: /opdrmirzafirat

Instagram: /drmirzafirat