Bakla yemeği tarifi

Bakla yemeği tarifi ilkbahar mevsiminde sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer almaktadır. Bakla yemeği tarifinin seveni olduğu kadar da sevmeyeni de vardır. Ancak birazdan vereceğimiz bakla yemeği tarifinden sonra bu lezzet sofralarınızın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alacak. İşte tadına doyamayacağınız bakla yemeği tarifi.

26.03.2019 Salı Güncelleme : 29.03.2019-10:29 Salı

İlkbahar mevsiminin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan bakla yemeği tarifi sağlık açısından oldukça faydası bir yemektir. Bakla yemeği özellikle et yemeyenler için protein deposudur. En az haftada bir defa sofranızda bulunması gereken bakla yemeği tarifi tüketildiğinde vücudunuzda detoks etkisi yaratmaktadır. Mineral ve bileşenlerin yanında A, B, B2 ve C vitaminleri bakımından da zengin bir sebze olan baklaya mevsiminde mutlaka sofralarda yer verilmelidir.

Bahar detoksuna ihtiyaç duyan herkesin mutlaka sofrasında bulunması gereken bakla yemeği tarifini sizler için araştırıp bir araya getirdik. 

Bakla yemeği tarifi

Malzemeler 

- 1 kg taze bakla
- 3 orta boy soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 
- 1 limon
- 1.5 su bardağı kadar su
- 1 yemek kaşığı ( silme) un
- Tuz

Üzeri için; 

- Yarım demet dereotu
- Sarımsaklı yoğurt

1.adım: Baklalarımızı güzelce ayıklayıp yıkıyoruz. İçine yarım limon sıkılmış genişçe bir kaba su doldurup kabaca doğradığımız baklaları içinde bekletiyoruz. 

2.adım: Bu arada tenceremize yağımızı koyup, içine küp küp doğradığımız soğanları ekliyoruz ve kavuruyoruz, daha sonra limonlu suda beklettiğimiz ve süzdüğümüz baklaları içine ekliyoruz, tekrar içine 1 limon suyu ekleyip kendi suyu ile kavuruyoruz. 

3.adım: Daha sonra 1.5 kadar su bardağının içine unu ekliyoruz ve iyice çırpıp kendi suyunda iyice kavrulmuş olan baklaların üzerine döküyoruz, daha sonra tuzunu da ekleyip iyice baklalar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. 

4.adım: Pişince altını kapatıp soğumasını bekliyoruz, sonra üzerine dereotu serpiştiriyoruz ve sarımsaklı yoğurt yapıp üzerine döküyoruz.

 Yapımı oldukça basit ve pratik olan bakla yemeğinin sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır.

İşte bakla yemeğinin sağlığımıza olan faydaları…

1- Bakla yemeği hastalıklara yakalanma riskini ortadan kaldırır.
2- Böbrek ve mesane taşlarının dökülmesine yardımcı olmaktadır. 
3- Lif zenginidir olması açısından kabızlığı giderir. Düzenli tüketilen bakla yemeğinin kolon kanseri riskini de engellediği bilinmektedir.
4- Bakla yemeğini düzenli olarak tüketen kişilerde kan pıhtılaşma riski ortadan kalkmaktadır. Böylelikle felç riskini de en aza indirmektedir.