Bal kabaklı pasta nasıl yapılır?

En iddialı sebze olan bal kabağı bu sefer pasta olarak karşımıza çıkıyor. Bolca C vitamini ve lif içeren bal kabağından nasıl pasta yapılır? Püf noktaları ve yapılışıyla detaylar haberimizde

10.10.2017 Salı Güncelleme : 10.10.2017-18:04 Salı

Balkabağının mevsimi geldi hazır gelmişken evde çayınızın yanına kolayca yapabileceğiniz balkabağı pastası haberimizde…

Balkabaklı pasta tarifi için malzemeler

Yarım kilo kabak
2 paket pötibör bisküvi
1 buçuk su bardağı toz şeker
120 gr margarin
2 çay bardağı süt
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın

Süslemek için:

1 su bardağı fındık veya ceviz kullanabilirsiniz.

Balkabaklı pasta nasıl yapılır? 

Öncelikle derin bir kapta bisküvileri un haline getirin. Margarini eritin ve bisküvilerle karıştırın ardından tarçını ekleyin ve borcama alın. 

Krem şanti ve sütü çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. tencerde bir buçuk su bardağı toz şekeri ve aldığı kadar suyu koyarak pişmeye bırakın.
 
Piştikten sonra balkabaklarını ayrı bir kapta vanilyayı da ekleyerek ezin.

Kremanız soğuduktan sonra bisküvilerin üzerine yayın balkabaklarını da aynı yöntemle krem şantinin üzerine alın. 

Süslemek için fındıkları serpiştirin. 

Afiyet olsun. 

PembeNar Özel