Geri Dön

Balaban Köfte Tarifi

Eskişehir'in en sevilen lezzetlerinden 'Balaban'ı evinizde yapabilirsiniz. Muhteşem bir tarif olan balaban köftesi için malzemeleri hazırlayın. İşte balaban köftesi tarifi...

Balaban Köfte Tarifi
  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Domates sosu için:

2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı su

Köfte için:

500 gram dana kıyma
1 çay bardağı bayat ekmek içi (ince çekilmiş)
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı karabiber 
2 adet soğan 

Üzeri için:

1 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)
2 adet tırnak pide (küp doğranmış)
1 su bardağı et suyu (pidelerin üzerine dökmek için
2 adet biber
1 adet domates

Balaban Köfte Nasıl Yapılır?

Eskişehir'in muhteşem lezzetlerinden biri olan balaban köfte tarifini sizinle paylaşıyoruz. Evinizde kolayca yapabileceğiniz balaban köfte, tüm kebapları size unutturacak. Pideli köfteyi sevenler, balaban köfteye bayılacak. İşte balaban köfte tarifi...

1. adım: Geniş bir kasede kıyma, bayat ekmek kırıntıları ve ince doğranmış kuru soğanları, tuz ve karabiber ile iyice yoğurun.

2. adım: Ceviz büyüklüğünde yassı yuvarlak köfteler yapın ve kızgın döküm tavada kızartın.

3. adım: Biber ve domatesleri de köfteleri pişirdiğiniz tavada dışı közlenmiş görüntü alıncaya kadar pişirin

4. adım: Domates sosu için, tereyağını bir tavada eritin. Üzerine salça, toz şeker ve tuzu ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Suyu üzerine ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.

5. adım: Küp doğranmış tırnak pideleri servis edeceğiniz tabağa alın.

6. adım: Üzerine önceden ısıtılmış et suyunu dökün.

7. adım: Çırpılmış yoğurdu, ardından domates sosunu pidelerin üzerine dökün.

Son adım: Köfteleri üzerine yerleştirin. Biber ve domatesleri de tabağa ekledikten sonra kızmış tereyağını tüm köftelerin üzerine gezdirin ve servis edin.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber