Balayı kurabiyesi tarifi

Balayı kurabiyesi; sütsüz, yumurtasız ve tereyağsız kurabiyedir. Özellikle bu besinlere alerjisi olanların çok seveceği balayı kurabiyesi tarifini sizinle paylaştık. İşte ağızda dağılan balayı kurabiyesi için malzemeler...

22.04.2019 Pazartesi Güncelleme : 22.04.2019-12:48 Pazartesi

Sütsüz, yumurtasıız ve içerisinde tereyağı olmayan balayı kurabiyesi için malzemeleri hazırlayın. Yapımı oldukça çok basit olan ve az malzeme isteyen balayı kurabiyesi özellikle süt ve yumurta gibi besinlere alerjisi olanlar için çok sevilecek. Kurabiyenin orjinali sade ve kakaolu olarak biliniyor. İster kakaolu isterseniz de sade yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. İşte balayı kurabiyesi tarifi... 

Malzemeler: 

-2 su bardagı fındık 
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı pudra şekeri
-2 su bardagı un 
-2 yemek kaşığı kakao (yarısını kakaolu yapmak isterseniz)

Püf noktası:  Bu kurabiyede önemli olan fındığı rondodan geçirirken minik boy bir rondo kullanın. Fındık iyice macun kıvamına gelmeli ve yağını çıkartmalı.

Balayı kurabiyesi nasıl yapılır? 

-Fındıkları rondoda yağı çıkana kadar çekin. 
-Rondo çektiğiniz fındığa diğer kalalan tüm malzemeleri ekleyin. (kakao hariç) 
-Dondurma servis kaşığı ile şekillendirin ya da elinizle şeki verin.c
-Hamuru isterseniz iki eşit parçaya ayırıp yarısına 2 tepeleme yemek kaşıgı kakao ekleyin.
-180 derece önceden iyice kızdırılmış fırında 10 veya 15 dakika dakar pişirin.

Afiyet olsun.