Tatil Bali her turistten 10 dolar alacak

Bali her turistten 10 dolar alacak

28.01.2019 - 12:47 | Son Güncellenme:

Endonezya'nın en çok turist çeken adalarından biri olan Bali, yeni bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yerel yönetim, adaya gelen her turistten vergi alacak.

Bali her turistten 10 dolar alacak

Bali adası, Uzak Doğu'nun en çok turist çeken adalarından biri. Endonezya'nın en ünlü adalarından biri olan Bali, her yıl doğası, masalsı otelleri ve tarihi tapınaklarıyla milyonlarca turisti ağırlıyor. Denizi ve kumsallarıyla da turistleri kendisine hayran bırakan Bali'de turist yoğunluğu beraberinde çevre sorunlarını da gündeme getirdi.

Haberin Devamı

Bali Çevre Ajansı'nın yaptığı araştırmaya göre turistlerin meydana getirdiği çöp yıllık olarak üç bin tondan daha fazla. Bu çevre kirliliğinin git gide artış göstermesi üzerine harekete geçen yerel yönetim, çevre temizliği konusunda bir takım kararlar aldı. Bu doğrultuda adaya gelen turistlerden vergi alınmasına da karar verildi.

Yakında yürürlüğe girmesi beklenen karar doğrultusunda, Bali adasına gelen her turistten 10 Dolar vergi alınacak. Bu para, adanın doğasının korunması için kullanılacak.