17.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
Ege’den narenciye balı, Orta Anadolu’dan kırçiçek ve geven balı, Karadeniz’den kestane ve ıhlamur balı, Doğu Anadolu’nun yüksek yayla, kekik ve geven balı ve Trakya’nın ayçiçek balının satılacağı etkinlikte, ballı döner, ballı börek gibi yiyecekler sunulacak. TAB Başkanı Ziya Şahin, şunları söyledi:
“TV kanallarında bir bal furyası yaşanıyor. Tüketicinin yanıltıldığını, bal üreticilerinin emeklerinin heba edildiğini görüyoruz. Bu nedenle her türlü platformu kullanarak halkımızı bilinçlendirmek istiyoruz. Uzman isimlerin katılacağı toplantılarda, bilimsel çalışmaları kamuoyu ile paylaşacağız. Ziyaretçilerimiz merak ettikleri her türlü soruya yanıt bulabilecek. Bunun yanında TAB Tüketici Danışma Ofisi oluşturuyoruz. Tüketiciler arı ürünleri hakkında bilmedikleri ya da yanlış bildiklerini öğrenebilecek.”
Üreticiden Tüketiciye Bal ve Arı Ürünleri İstanbul Günleri, 19-21 Ocak günleri arasında Harbiye Askeri Müzesi’nde gerçekleştirilecek.