Geri Dön

Barbekü soslu tavuk tarifi

Barbekü soslu tavuk yiyebilmek için artık evden dışarı çıkmanıza gerek kalmayacak. Birazdan vereceğimiz barbekü soslu tavuk tarifi ile sizde evinizde barbekü soslu tavuk tarifini hazırlayabileceksiniz. İşte son zamanların en çok sevilen yemeği olan barbekü soslu tavuk tarifi:

Barbekü soslu tavuk tarifi
  • Yağda
  • 2 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

• 2 adet kemiksiz, derisiz tavukgöğsü
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çorba kaşığı toz biber
• 1/4 çorba kaşığı soğan tozu
• 1/4 çorba kaşığı sarımsak tozu
• 1/4 çorba kaşığı kekik
• 1/2 çay tuz
• 1 çorba kaşığı barbekü sosu

Barbekü sosu malzemeleri;
- 1/2 bardak esmer şeker
- 1/2 çay kaşığı hardal
- 2 çay kaşığı kırmızıbiber
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1/4 bardak ketçap
- 1/2 fincan üzüm sirkesi

Barbekü Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

1- Zeytinyağı, biber tozu, soğan tozu, sarımsak tozu, kekik, tuz ve toz biber bir kapta karıştırılır.

2- Karıştırılan baharatların içerisine tavuklar eklenir.

3- Daha sonra tava ocağa alınarak içerisine sıvı yağ eklenir. Sosa bulanmış tavuklar kızgın yağın içerisine tek tek dizilir.

4- Tavuklar bir ters düz edilerek iyice kızarana kadar 5 dk boyunca pişirilir.

5- Tavuklarınız tamamen piştikten sonra üzerine hazırlamış olduğunuz barbekü sosunu dökün. İki taraflı da barbekü sosuna bulamış olduğunuz tavukları tavaya alarak 2 dk daha pişirin.

6- Sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Barbekü sosu nasıl yapılır?

Barbekü sosu artık evinizde sağlıklı bir şekilde hazırlayabileceksiniz. Üstelik size vereceğimiz barbekü sosu tarifinden sonra bir daha evinize hazır soslardan almak istemeyeceksiniz. Barbekü soslu tavuk tarifinizi taçlandıracak olan, hem yapımı kolay hem de evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz barbekü sosu tarifi:

1- Tüm barbekü sosu malzemelerini büyük bir kaba koyun.

2- Kaba koydunuz malzemelerdeki şeker ve baharatlar eriyinceye kadar iyice çırpın.

3- Barbekü sosunuzu hava geçirmez bir kabın içerisine koyun ve 1 gece boyunca buzdolabında bekletin.

4- Sosu kullanmadan önce bir gece boyunca buzdolabında bekletmeniz gerektiğini sakın unutmayın.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber