Gündem Baron ‘Arnavut Met’ 1 ton zehirle yakalandı

Baron ‘Arnavut Met’ 1 ton zehirle yakalandı

21.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Baron ‘Arnavut Met’ 1 ton zehirle yakalandı

Arnavutluk’tan Türkiye’ye uluslararası uyuşturucu ticareti yapan ve Arnavutluk makamları tarafından da yakın takip altında tutulan “Arnavut Met” lakaplı uyuşturucu baronu Met Kananı, Muğla’da İstanbul ve Muğla polisinin ortak düzenlediği operasyonla yakalandı. Met Kananı’nın, deniz yoluyla Türkiye’ye soktuğu 1 ton 100 kilo uyuşturucunun piyasa değerinin 25 milyon lira olduğu belirtildi. Kananı’yla birlikte dördü Arnavut, altı adamı gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik ekipleri, başını uluslararası uyuşturucu baronu “Arnavut Met” lakaplı Arnavutluk vatandaşı Met Kananı’nın çektiği bir uyuşturucu şebekesinin Muğla Bodrum’a oradan da İstanbul’a skunk adlı uyuşturucu madde getireceği bilgisi üzerine altı ay önce soruşturma başlattı. Arnavutluk’tan Türkiye ve Avrupa’ya uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen ve Arnavut makamları tarafından da takibe alındığı öğrenilen Met Kananı’nın adamlarına yönelik olarak Türkiye’de yapılan takip ve izlemelerde, şebekenin deniz yoluyla Türkiye’ye soktuğu yüklü miktarda uyuşturucuyu Muğla’nın Milas ilçesinde bir adreste depoladığını tespit etti.

Türkiye’ye dağıtım

Tespitin ardından uyuşturucunun depolandığı adresi uzaktan takip altında tutan ekipler, şebekenin başı olan ve Arnavutluk’ta kurduğu irtibatların ardından uyuşturucuyu Türkiye’ye gönderen Met Kananı’nın uyuşturucunun dağıtım organizasyonu için Türkiye’ye giriş yapacağı bilgisine ulaştı.

Haberin Devamı

Bekleyiş dün gece 02.30 sıralarında bitti ve Türkiye’ye giriş yaptığı belirlenen Met Kananı’nın Bodrum’da bir adreste adamlarıyla toplantı halinde olduğu tespit edilince operasyon için düğmeye basıldı.

Operasyonda Met Kananı ve 4’ü Arnavut 2’si Türk 7 şebeke üyesi yakalanarak gözaltına alındı.

Arnavutluk’tan Türkiye’ye sokulduğu belirlenen uyuşturucunun Muğla Milas’ta depolandığı adrese düzenlenen baskında ise piyasa değeri 25 milyon lira tutarında 1 ton 100 kilo skunk ele geçirildi. Paketlenmiş naylonlar içerisinde ele geçirilen uyuşturucunun dağıtılacağı şahıs ve şebekelere yönelik olarak ise Met Kananı’nın irtibatları doğrultusunda soruşturma başlatan Narkotik ekiplerinin önümüzdeki günlerde operasyonu genişleteceği öğrenildi.

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafına dağıtılmak üzere Türkiye’ye sokulup depolandığı belirlenen skunk, hibrit esrar olarak biliniyor. Esrarın laboratuvar ortamında işlenerek daha etkili hale getirilen türevi olan skunk, daha çok Balkan ülkelerinden Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine dağıtılıyor.