Dünya Son dakika: Barcelona'da minibüs kalabalığın arasına daldı! 13 ölü, en az 100 yaralı...

Son dakika: Barcelona'da minibüs kalabalığın arasına daldı! 13 ölü, en az 100 yaralı...

17.08.2017 - 18:18 | Son Güncellenme:

İspanya'nın Barcelona şehrinde beyaz bir minibüs kalabalığın arasına daldı. Katalan Hükümeti, saldırıda 13 kişinin öldüğünü en az 100 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırıyla ilgili iki kişi gözaltında... Saldırganlardan biri çatışmada öldürüldü. Polis, saldırıyla bağlantılı olarak bir kişiyi gözaltına aldı. Polis, terör şüphelisi olarak aranan iki kişiden birinin kimliğini Driss Oukabir olarak duyurdu. İkinci bir terör saldırısı şüphesiyle Vic mahallesinde bir kamyonet bulunduğu belirtildi Barcelona’da bir minibüsün kalabalığın arasına dalmasından sonra iki silahlı kişinin bir restorana girdiği duyuruldu. Restoranın bir Türk restoranı olduğunu belirtildi. Restoranda rehine olmadığını ifade edildi. Öte yandan Reuters, Barcelona'daki terör eylemi ile ilgili geçtiği haberde, saldırıyı DAEŞ terör örgütünün üstlendiği bilgisine yer verdi.

Son dakika: Barcelonada minibüs kalabalığın arasına daldı 13 ölü, en az 100 yaralı...

01:10 - CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barcelona'daki terör saldırısı sebebiyle İspanya Kralı'na taziyelerini iletti.

23:16- BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım: Barselona'da bugün gerçekleştirilen menfur saldırıları derin bir üzüntüyle öğrendik. İnsanlığı ve evrensel değerlerimizi hedef alan bu alçakça saldırıları nefretle kınıyoruz.

22: 26 - SALDIRIYI DAEŞ ÜSTLENDİ

Reuters haer ajansı, 13 kişinin öldüğü, 100'den fazla kişinin yaralandığı Barcelona'daki saldırıyı DAEŞ'ın üstlendiğini duyurdu.

22:02 - KATALAN YÖNETİMİ BASIN TOPLANTISINDA BİLANÇOYU AÇIKLADI

Katalan yönetimi, Barcelona saldırısıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Saldırıda 12 kişinin öldüğünü 80 kişinin yaralandığını açıklayan hükümet yetkilileri 2 şüphelinin gözaltında olduğu bilgisini verdi.

Haberin Devamı

21: 57 - TRUMP'TAN DESTEK MESAJI

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından ABD'nin Barcelona'daki terör saldırısını kınadığını belirterek, "ABD yardımcı olmak için ne gerekiyorsa yapacaktır. Sert ve güçlü olun. Sizi seviyoruz" dedi.

21: 45- SALDIRGANLARDAN BİRİ ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLDÜ

İspanyol basını, saldırganlardan birinin çıkan çatışmada öldürüldüğünü, bir kişinin de yakalandığını ifade etti. Saldırıda kullanılan minibüsü kiralayan kişinin Driss Oukabir adlı Fas asıllı İspanyol vatandaşı olduğu kesinleşti.

21: 20- RESTORANDA SAKLANAN ŞÜPHELİ YOK

Önce saldırganlar tarafından basılan restoranda rehine olmadığını duyuran Katalan polisi, az önce restoranda saklanan şüpheli olmadığını açıkladı.

20: 56- İSPANYOL BASINI BİR ŞÜPHELİ YAKALANDI

Barcelona'daki terör saldırısının bir şüphelisi, İspanyol polisi tarafından yakalandı. Kimliği açıklanmayan şüphelinin polis aracına götürüldüğü anların görüntüsü, sosyal medyada yayınlandı.

20: 40- İTALYA BAŞBAKANI’NDAN İLK AÇIKLAMA

İtalya Başbakanı Gentiloni, Twitter'daki hesabından "Dost ve güzel Barcelona saldırı altında. İtalya, yerel ve İspanyol yetkililerinin yanındadır. Düşüncelerimiz, saldırıdan etkilenenlerle." mesajını paylaştı.

Bu arada, İtalya Dışişleri Bakanlığı da İtalyan turistlerin sıklıkla gittiği yerlerden olan Barcelona'da yaşanan terör saldırısından vatandaşlarının etkilenmiş olma ihtimaline karşı kriz masası oluşturdu. Öte yandan Malta Başbakanı Joseph Muscat da Twitter'dan "Barcelona'nın yanındayız." paylaşımında bulunarak, terör mağduru kente desteğini iletti.

Haberin Devamı

20: 35- 80 KİLOMETRE HIZLA ZİKZAKLAR ÇİZEREK İLERLEDİ

İtalyan basınına yansıyan bilgilere göre, kalabalığın arasına dalan beyaz renkteki minibüsün turistik caddeye 80 kilometre hızla girdiği ve çok sayıda kişiyi etkilemek için caddede zikzaklar çizerek ilerlediği ifade edildi.

20: 32 -SALDIRGANIN FOTOĞRAFI YAYINLANDI

Olay yerinde saldırgana ait olduğu düşünülen Fas asıllı bir İspanyol vatandaşına ait bir pasaport bulundu. Adının Driss Oukabir olduğu öne sürülen saldırgana ait olduğu iddiasıyla paylaşılan fotoğraf sosyal medyada ve televizyon kanallarında yayınlandı:

Son dakika: Barcelonada minibüs kalabalığın arasına daldı 13 ölü, en az 100 yaralı...

20:30-KATALAN İÇİŞLERİ BAKANI: ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Katalan İçişleri Bakanı Joaquim Forn Chiariello yaptığı açıklamada, saldırıda ağır yaralanan kişi sayısının fazla olması nedeniyle ölü sayısının artabileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Katalonya polisinin yaptığı açıklamada 1 kişinin öldüğü, 10'u ağır 32 kişinin yaralandığı belirtilmişti. Yerel medyaya göre ise ölü sayısı an itibarıyla 13 olarak biliniyor.

20:22- BİR ARAÇ DAHA BULUNDU

Barcelona'daki minibüslü saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler tarafından kullanıldığı belirtilen bir başka araç daha bulundu. Yetkililer, saldırıda kullanılan beyaz minibüsün Fiat model ve 7083 JWD plakalı olduğunu kaydetti.

Son dakika: Barcelonada minibüs kalabalığın arasına daldı 13 ölü, en az 100 yaralı...

20:15- POLİSLE REHİNELER İÇİN PAZARLIĞIN SÜRDÜĞÜ İDDİA EDİLDİI

Minibüs sürücünün aracı terk edip koşarak kaçtığı öğrenildi. Görgü tanıkları bu şahsın, 170 boylarında, mavi çizgili beyaz bir gömlek giymiş bir şahıs olduğunu söyledi. El Periodico gazetesi, La Boqueria Market bölgesinde silahlı iki şüphelinin bir barı bastığı, içeriden silah sesleri geldiğini söyledi. İngiliz basını, içeride rehinelerin olduğu iddia etti.

Russia Today, iki silahlı saldırganın turistik Carrer Tallers Caddesi'nde Luna de Istanbul adlı bir Türk restoranına girdiğini ve insanları esir aldığını söyledi. Polisin saldırganlarla rehine pazarlığı yaptığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

19:46- YEREL BASIN: ÖLÜ SAYISI 13'E YÜKSELDİ

İspanya’nın Barcelona şehrinde bir minibüs kalabalığın arasında daldı. Çok sayıda kişinin yaralandığı olayda minibüsü süren kişinin olay yerinden kaçtığını duyurdu. İspanyol polisi, olayın terör saldırısı olduğunu açıkladı. Olayda 2 ölü ve en az 20 yaralı bulunduğu belirtiliyor. İspanyol yerel basını oalyda 13 kişinin öldüğünü açıkladı. Polis, saldırganın olay yerine yakın bir barda çevrelendiğini açıkladı.

19:36- SALDIRGAN KÖŞEYE SIKIŞTIRILDI

Barcelona polisi, minibüslü terör saldırısının şüphelisi olan şahsın bir barda köşeye sıkıştırıldığını duyurdu.

SİLAHLI BİR SALDIRGAN TÜRK RESTORANINA GİRDİ

Barcelona'nın Las Ramblas bölgesinde minibüsle kalabalığın arasına dalan ve iki kişi oldukları bildirilen teröristler, saldırının ardından araçtan inerek olay yerine yakın bir bölgede bulunan restoranı bastı. Polis, teröristleri yakalamak için operasyon başlattı. Operasyona helikoperle destek sağlanıyor.

Son dakika: Barcelonada minibüs kalabalığın arasına daldı 13 ölü, en az 100 yaralı...

AA'nın haberine göre, Resmi Katalan televizyonu silahlı bir saldırganın bir Türk restoranına girdiğini ve kendilerini içeriye kapattıklarını aktardı.

İSPANYA BAŞBAKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy yaptığı açıklamada “İlk önceliğimiz yaralıların durumu. Yaralılarla ilgili gerekli inceleme yapılacak. “ dedi.

MİNİBÜS YAYALARIN ARASINA DALDI

Barselona kent merkezinde bir sürücü, minibüs kalabalığın üzerine sürdü. Çok sayıda polis ve ambulans olay yerine intikal ederken, bölgedeki vatandaşlar ve turistler korkuyla kaçıştı.

Minibüs sürücünün aracı terk edip koşarak kaçtığı öğrenildi. Görgü tanıkları bu şahsın, 170 boylarında, mavi çizgili beyaz bir gömlek giymiş bir şahıs olduğunu söyledi.

Son dakika: Barcelonada minibüs kalabalığın arasına daldı 13 ölü, en az 100 yaralı...

Katalan acil servis yetkilileri, bölgedeki metro istasyonlarının boşaltılmasını ve kapatılmasını istedi. Bölgedeki taksiler, camlarına 'Taxi S.O.S" yazarak, bölgenin acilen tahliye edilebilmesi için vatandaşları ve turistleri ücretsiz taşıdı.

Son dakika: Barcelonada minibüs kalabalığın arasına daldı 13 ölü, en az 100 yaralı...

YÜZ KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Temmuz 2016'dan bu yana Avrupa çapında bir dizi saldırıda araç kullanıldı. Nice, Berlin, Londra ve Stockholm'de 100 kişinin ölümüne neden oldu.

İspanya'da meydana gelen en ölümcül saldırı, Mart 2004'te gerçekleşti. Teröristler Madrid banliyö istasyonuna bomba yerleştirdiler, 191 kişiyi öldürdüler ve 1800'den fazla kişi yaralandı.