Bartın Bartınlı Sporcu Avrupa İkincisi Oldu

Bartınlı Sporcu Avrupa İkincisi Oldu

11.12.2017 - 17:04 | Son Güncellenme:

.

Bartınlı Sporcu Avrupa İkincisi Oldu

BARTIN (AA) - Ukrayna'nın Uzhgorod kentinde yapılan Combat Ju Jutsu Avrupa Şampiyonasında, Bartınlı sporcu Yusuf Selim Akın'ın Avrupa ikincisi olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Ju Jitsu Federasyonu Başkanı Hulisi Elmas, yaptığı yazılı açıklamada, Akın'ın henüz yeni olmasına rağmen bir yıl içinde birçok başarıya imza attığını belirtti.

Ju Jitsu sporunda Türkiye Şampiyonlukları da bulunan Akın'ın, ayrıca Budokaido Kyokushin branşında da milli sporcu olarak Yeşil Bartın Spor Kulübünde forma giydiğini ifade eden Elmas, şunları kaydetti:

"Ukrayna'nın Uzhgorod kentinde yapılan Combat Ju Jutsu Avrupa Şampiyonasında Bartınlı sporcu Yusuf Selim Akın, 75 kilo sıkletinde Avrupa ikincisi olmuştur. Gaziantep bölgesi antrenörü ve Combat Ju Jutsu Milli Takım Teknik Direktörü Mehmet Çetin Karakurt ile Milli Takım Antrenörü Ramazan Yüksel’in nezaretinde mücadele eden ulusal takımımız takım halinde üçüncülük kürsüsünde yerini aldı.

Haberin Devamı

Hemen hemen bütün sıkletlerde birinci ve ikincilik dereceleri ile en çok madalya toplayan Ukrayna ülke olarak 1. Azerbaycan 2. Türkiye 3. oldu. Birçok ülkenin dereceye giremeyip Türkiye'nin üçüncü olması neticesinde sporcularımız dikkatleri üzerinde toplamayı başarmıştır."