Gündem Başbağlar’da katledilenler anıldı

Başbağlar’da katledilenler anıldı

06.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993’te PKK’lı teröristler tarafından katledilen 33 kişi, olayın 25’inci yıl dönümünde köyde törenle anıldı.

Başbağlar’da katledilenler anıldı

Başbağlar köyü Kültürevi önünde düzenlenen törene, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, Ak Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Kemaliye Kaymakamı Mustafa İlhan, Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ercan Enç, Hür-Dava Partisi Genel İdare Kurul Üyesi Mehmet Duran, Başbağlar Köyü Muhtarı Ali Akarpınar ile köy sakinleri katıldı.

Haberin Devamı

‘Kanımız aktı’

Anmada konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “25 yıl önce bu topraklarda acılar yaşandı. Sivas’ta, Başbağlar’da acılar yaşandı. Esasında o acıların izlerini takip ettiğinizde aynı kapıya çıktığını görüyorsunuz. O gün o olayları tertipleyenler, burada bu masum canları alanlar, 15 Temmuz’da da aynı amacı taşıyorlardı. Maraş’ta da, Malatya olaylarında da aynı amacı taşıyorlardı, amaçları bu toprakları bölmek, insanımızı birbirine düşürmek, kardeşi kardeşe kırdırmak. 2 Temmuz’da Madımak’ta canımız yandı, 5 Temmuz’da bu topraklarda yine bizim kanımız aktı. O gün bu katliamı yapan eller, aynı ellerdi, aynı amaca hizmet ediyordu. Allah’a hamd olsun, bugün bu katliamı yapanlardan, aynı amacı taşıyanlardan, sonuna kadar hesap soruluyor” dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım: Acısı hâlâ yüreğimizi yakıyor

Başbakan Binali Yıldırım, 25 yıl önce bölücü terör örgütünün Başbağlar’da şehit ettiği 33 canın acısının hala yürekleri yaktığını belirterek, şehitleri rahmetle andı. Twitter hesabından, Başbağlar Katliamı’nın 25. yılı nedeniyle paylaşımda bulunan Yıldırım, “25 yıl önce bugün, bölücü terör örgütünün Başbağlar’da şehit ettiği 33 canımızın acısı hala yüreğimizi yakıyor. Şehitlerimizi katliamın yıl dönümünde rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter hesabından, Başbağlar Katliamı’nın 25. yılı nedeniyle yaptığı paylaşımda “Teröre hedef olan bir siyasetçi olarak söylüyorum, bu topraklarda aynı acıların yaşanmaması için mücadelemden asla vazgeçmeyeceğim” dedi. ANKARA Milliyet