Siyaset Başbakan, Ankara Gençlik Kolları Kongresi’ne katıldı: Ak Parti’de vefa semt adı değildir

Başbakan, Ankara Gençlik Kolları Kongresi’ne katıldı: Ak Parti’de vefa semt adı değildir

22.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gençlerin “Vefakâr başbakan” tezahüratlarına yanıt veren Başbakan Yıldırım, “Ak Parti’de vefa, bir semt adı değildir. Ak Parti’de vefa, lideriyle beraber sonuna kadar yılmadan, yorulmadan devam etmektir. Ak Parti’de vefa, ikbal peşinde koşmak değildir” ifadelerini kullandı

Başbakan, Ankara Gençlik Kolları Kongresi’ne katıldı: Ak Parti’de vefa semt adı değildir

Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakan’ı olarak tarihe geçecek olan Binali Yıldırım, partili gençlerin “Vefakâr başbakan” tezahüratlarına “Ak Parti’de vefa, bir semt adı değildir. Ak Parti’de vefa, lideriyle beraber sonuna kadar yılmadan, yorulmadan devam etmektir. Ak Parti’de vefa, ikbal peşinde koşmak değildir” karşılığını verdi. Yıldırım, “Ak kadrolar yeni hedeflerin gerçeğe dönüşmesi için sabırsızlanıyor” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım, dün partisinin Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen Ankara Gençlik Kolları 5. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Yıldırım özetle şunları söyledi:

YENİ BİR ZAFER: Seçime gidiyoruz seçime. Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği seçim kararı Meclis’te onaylandı, kesinleşti. Hayırlı, uğurlu olsun. Ak kadrolar yeni hedeflerin gerçeğe dönüşmesi için sabırsızlanıyor. Büyük zafere, 24 Haziran’a hazır mısınız? Salonlar, sokaklar, Ankara bizi bekliyor. 24 Haziran’da yeni bir zafere hazır mısınız gençler? Ankara’yı sokak sokak, ev ev arşınlamaya var mısınız?

Gençler istedi, Erdoğan’ı aradı

- Başbakan Yıldırım, salondaki gençlerin “Reisi ara” diye seslenmesi üzerine telefonunu istedi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aradı. Telefonun cevap vermemesi üzerine Yıldırım, “Gençler, vakit kalırsa bize dönecek şu anda meşgul” dedi.

- “Binali Yıldırım oley” tezahüratına “Yıldırım da sizin gibi seçimlere hazır gençler” karşılığını verdi.

- Yıldırım, gençlerle “Bir şarkısın sen” şarkısını söyledi.

HEYECANIMI BASTIRAMIYORUM: Bu hareket enerjisini gençlerden alıyor. Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ı en yüksek oyla cumhurbaşkanı seçecek miyiz? Siz ‘Evet’ diyorsanız, siz ‘Tamam’ diyorsanız bu iş bitmiştir. Maşallah. Şimdi şu salona bakıyorum, şu heyecana bakıyorum da sizin heyecanınız, coşkunuz karşısında ben de heyecanımı artık bastıramıyorum, aynı heyecanı sizin kadar yaşıyorum.

Haberin Devamı

VEFA SEMT ADI DEĞİL: (“Vefakâr başbakan” tezahüratları üzerine) Ak Parti’de vefa, bir semt adı değildir. Ak Parti’de vefa, lideri ile beraber sonuna kadar yılmadan, yorulmadan devam etmektir. Ak Parti’de vefa, ikbal peşinde koşmak değildir. Ak Parti’de vefa, millete hizmetkâr olmaktır. Sevgili gençler, sizler bu hareketin en vefalı grubusunuz.

BİRLİKTE TÜRKİYE OLMAK: Yenikapı ruhu hayata geçti. O Yenikapı ruhuyla beraber cumhur ittifakını da MHP ile gerçekleştirerek, 24 Haziran seçimlerine birlikte yürüyoruz. Cumhur ittifakı demek; tek bayrak, tek vatan, tek millet demek. Cumhur ittifakı demek; her türlü bölücülüğe, ayrımcılığa, teröre karşı bir olmak, beraber olmak, birlikte Türkiye olmak demek.

DİRİLİŞ NESLİSİNİZ: Liderimiz, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın millete ait emaneti teslim ettiği nesil sizsiniz. Sizler diriliş neslisiniz, sizler Asım’ın nesillerisiniz. Sizler, 15 Temmuz’un gerçek kahramanlarısınız. Siz o gece destan yazdınız, hainlere diz çöktürdünüz.

GENÇLİĞİN EDEBİYATINI YAPMADIK: Ak Parti iktidarları olarak bizler, bazılarının yaptığı gibi gençliğin edebiyatını yapmadık. Gençlere siyasetin kapılarını açtık, fırsat verdik, güvendik. Seçme, seçilme yaşını 18’e indirdik. Artık gelecek için yürüme vaktidir. Siyasette sorumluluk almaya hazır mısınız?

Haberin Devamı

AK KADROLAR KARARLIDIR: Bu aziz millet, 16 yıldır zorlu mücadelelerle elde ettiğimiz bu kazanımları korumakta kararlıdır. Ak kadrolar aynı şekilde kararlıdır. Artık kesintisiz demokrasiden, hukuk devletinden, milli iradenin mutlak hakimiyetinden geriye dönüş yoktur. Büyük ve güçlü Türkiye hedefimizden bizi döndürmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecek.