Siyaset Son dakika: Ege Denizi'nde bayrak krizi! 'Gereği yapıldı...'

Son dakika: Ege Denizi'nde bayrak krizi! 'Gereği yapıldı...'

16.04.2018 - 12:29 | Son Güncellenme:

Ege Denizi'nde bayrak krizi. Başbakan Yıldırım, "Ege Denizi'nde zaman zaman gerginliği artırmaya yönelik kışkırtmaya yönelik komşumuz Yunanistan'ın bir takım faaliyetlerinin olduğu malumunuz. Kardak kayalıklarına benzer girişimlerin olduğunu görüyoruz. Yine Didim açıklarında, yerleşim yeri olmayan kayalığa bir Yunan bayrağı dikme girişimi oldu. Bunun üzerine de Sahil Güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptılar. Ve oradan o bayrağı kaldırdılar. Yunanistan bu tür provokasyonlardan uzak durmalı. Bu tür gerginliklerde gereken karşılığı vermeye kararlıyız" dedi. Öte yandan basına yansıyan fotoğraflara Yunan cephesinden yanıt geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Yunanistan'ı uyardı.

Son dakika: Ege Denizinde bayrak krizi Gereği yapıldı...

Bir grup Yunan, Antrofotos 'Hurşit' olarak bilinen kayalığa Yunanistan bayrağı dikti. Haberin duyulmasıyla bölgeye hareket eden sahil güvenlik ekipleri ve SAT komandoları, Aydın'ın Didim açıklarındaki kayalığa çıkarak, bayrağı kaldırdı. Başbakan Binali Yıldırım, bugün yaptığı açıklamada bayrağın kaldırıldığını duyurdu.

Haberin Devamı

PANELDE KONUŞTU

Başbakan Binali Yıldırım Marmara Üniversitesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başlıklı panelde konuştu. Meclis ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi birbirini kontrol eden bir yapı oldu" diyen Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle:Türkiye, özellikle 15 Temmuz Darbe Girişimi'nden sonra pozisyonunu savunmadan taarruza çevirdi. Aradan geçen zaman içerisinde ekonomik anlamda attığımız adımlar da meyvesini verdi. 2017 yılında G-20 ülkeleri içerisinde Türkiye en çok büyüyen ülke oldu.

Her şey 11 Ekim'de Sayın Bahçeli'nin açıklamasıyla başladı. Biz bunu açık bir çağrı olarak kaydettik. Bana "Kendini yok edecek sistem için kendini parçalıyorsun" dediler. Ben de milletime faydalı olacaksa bir Ali değil Binali feda olsun dedim. Çalışmalarımı da bunun üstüne kurduk.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı bu dönemde 'zaman ekonomisi'nin dümeninde olacak ve bürokrasinin daha hızlı çalışmasının önünü açacak. Memleketin kurumlarının daha hızlı çalışabilmesi için lazım gelen neyse Cumhurbaşkanlığı bunları yapacak.

SÜREKLİ İSTİKRAR, TEK BAŞINA İKTİDAR

'Sürekli istikrar güçlü, tek başına iktidar' olarak tanımlıyorum bu dönemi ben. Yeni sistemde tek vesayet kalıyor o da milletin vesayeti. Millet istediği zaman tekrar işe el koyabilir.Artık yeni sistemde bahaneler de olmayacak. Herkese hak ettiğini veren bir yapı dizayn ettiğimizi düşünüyoruz. İyiyi bulmakla yetindik. Bunu getirdik. İleride aksaklık olursa, bundan sonra gelen babayiğitler de onun gereğini yapar.Darbelerle, vesayetlerle millete gına getiren bir yönetim anlayışını değiştiriyoruz.

EGE'DE BAYRAK KRİZİ

Panel çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, Ege Denizi'nde bayrak krizi yaşandığını duyurdu.

Son dakika: Ege Denizinde bayrak krizi Gereği yapıldı...


"Yunanistan'ın son zamanlarda ihlallerde artışı gözleniyor" diyen Yıldırım şunları dile getirdi: "Ege Denizi'nde zaman zaman gerginliği arttırmaya yönelik, kışkırtmaya yönelik komşumuz Yunanistan'ın bir takım faaliyetlerinin olduğu malumunuz. Son zamanlarda bu ihlallerde artışlar göze çarpıyor. Özellikle aidiyeti, sahipliği belli olmayan kaya parçaları var. Bunlara yönelik Kardak kayalıklarına benzer girişimlerin olduğunu görüyoruz. Didim açıklarında yerleşim yeri olmayan kayalıklara bir Yunan bayrağı dikme girişimi oldu. Bunun üzerine de Sahil Güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptılar. Ve oradan o bayrağı kaldırdılar. Bizim Yunanistan'a tavsiyemiz; iyi komşuluk ilişkileri içerisinde, gerginliği arttıracak provokasyonlardan, kışkırtmalardan uzak durması. Komşuluk hukukuna uygun olarak hareket etmesidir. Ülkemizin egemenlik haklarından kimsenin taviz vereceğimizi düşünmemesini özellikle bekliyoruz. Şartlar ne olursa olsun bu yönde yapılacak oldu bittilere, fiili durumlara gereken karşılığı vermeye kararlıyız."

Haberin Devamı

Son dakika: Ege Denizinde bayrak krizi Gereği yapıldı...

SAT KOMANDOLARI İNDİRDİ

NTV'nin haberine göre bir grup Yunan Hurşit kayalığına Yunanistan bayrağı dikti. Haberin duyulması üzerine SAT komandoları geçtiğimiz Cuma günü Ege Denizi’ndeki Hurşit kayalığına çıktılar. Yunan bayrağını kaldırıp kayalıktan ayrıldılar.

Haberin Devamı

ÇAVUŞOĞLU'NDAN YUNANİSTAN'A UYARI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, televizyonların canlı yayınladığı basın toplantısında, Yunanistan'ı açık şekilde uyardı:

"Yunanistan bizim komşumuzdur, ilişkilerimizi geliştirmek için çeşitli adımlar da attık. Sorunlar var elbette, çözüm bulmak için görüşmeleri de sürdürüyoruz. Kimin olduğu belli olmayan adacıklar var, bu konuda görüş birliği yok. Yapılması gereken şey gerginliğe yol açacak adımlardan kaçınmaktır.

İki komşuyuz, iyi günde de kötü günde de beraber olmamız gerekiyor. Görüş ayrılığı olduğunda tırmandırmadan üstesinden gelmemiz lazım.

Yunanistan Savunma Bakanı'nın şımarıklığı ilişkileri bozacak düzeye getirmemeli. Populizmin Yunanistan'a bir faydası yok. İkili ilişkilerimizi ortak projelerle güçlendirmenin yolunu tercih etmemiz lazım.

Biz söylüyoruz her zaman, tehlikeli adımlar atmayın, bir kaza çıkabilir. Askerlerimizin elinden bir kaza çıkabilir. Dün akşam da Yunan bayrağı asılmış, komandolarımız gitti aldı, yine alır. Ama bunlara ne gerek var. Krize yol açıcak bir adım atmamaları gerekiyor. Attıkları zamanda karşılığını alıyorlar. Bu popülizmin Yunanistan'a da bir faydası yok. "

Haberin Devamı

YUNANİSTAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan basına yansıyan fotoğraflara Yunan cephesinden yanıt geldi. Yunan Savunma Bakanlığı, çekilen fotoğrafların ne zaman ve nerede çekildiğinin belli olmadığına dair açıklama yaptı.

Son dakika: Ege Denizinde bayrak krizi Gereği yapıldı...

İKİNCİ KARDAK KRİZİ'NİN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Ege Denizi'nde Türkiye ile Yunanistan arasında 1996’da yaşanan Kardak krizinin ardından çıkabilecek ikinci bir kriz son anda önlendi. Yunanistan bayraklı sivil bir gemi, Didim açıklarında bulunan Antrofotos kayalıklarına Yunan bayrağı dikti. Olayın duyulmasının ardından Türkiye kısa sürede harekete geçti. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri bölgeye gönderildi ve bayrak yerinden indirildi.


Konuyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım, “Yine Didim açıklarında, yerleşim yeri olmayan kayalık buraya bir Yunan bayrağı dikme girişimi oldu. Bunun üzerine de Sahil Güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptılar ve oradan o bayrağı kaldırdılar” demişti.