Siyaset Başbakan’dan YPG’li teröristlere çağrı: Silahlarınızı derhal bırakın

Başbakan’dan YPG’li teröristlere çağrı: Silahlarınızı derhal bırakın

24.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin terör koridorunu yıkmaya kararlı olduğunu vurgulayan Yıldırım, YPG’lilere “Bizimle burada yaşamak istiyorlarsa emperyal güçlerin oyununa gelmesinler. Derhal silahlarını bıraksınlar, milletin başına bela olmaktan vazgeçsinler” diye seslendi

Başbakan’dan YPG’li teröristlere çağrı: Silahlarınızı derhal bırakın

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekâtı ile Suriye’de oluşturulmak istenen “terör koridorunu” başlarına yıkacaklarını ifade ederek silah bırakma çağrısı yaptı. Yıldırım, “Ona buna güvenmesinler. Derhal silahlarını bıraksınlar milletin başına bela olmaktan vazgeçsinler. Milletimizin dualarına desteğine sonuna kadar güveniyoruz” dedi. Yıldırım, şehit ailesi ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı tevcih törenine katıldı. Yıldırım, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

SEMBOLİK KALIYOR: Bu madalyalar şehitlerimizin iman dolu göğüslerine takılan şahadet mertebesi anında küçük bir anlam ifade ediyor. Gazilerin milletin gönlündeki değerlerinin yanında verilecek beratlar sembolik kalıyor. Takdir edilecek devlet övünç madalyaları milletimizin sizlere olan derin minnettarlığının büyük saygısının nişanıdır.

BİR YIL TUTUNAMAZDIK: Bin yıldır bu topraklarda yaşıyoruz. Şehit ve gazilerimizin fedakarlıkları olmasa değil bin yıl bir yıl bile bu topraklarda tutunamazdık. Yakın geçmişte terörle mücadelede, 15 Temmuz ve sınır ötesi operasyonlarda şehit düşen, gazi olan kardeşlerimiz bu davanın önemli neferleridir. Her biri günümüzün Alparslan’ı, Fatih Sultan’ı, Mustafa Kemal’idir.

Haberin Devamı

DÜNYAYI DAR EDECEĞİZ: Zaman zaman Güneydoğuda sergilenen ayrılıkçı oyunlara bizzat şahit olduk kardeşi kardeşe kırdırdılar... Şehitlere sözümüz gazilere borcumuz var, bölünmeyeceğiz bir olacağız, kardeş olacağız. Teröristlere ve onların ağa babalarına da dünyayı dar edeceğiz.

ÇAY GİDER KUM KALIR: Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok ama başımıza bela olan terör örgütlerine de eyvallah diyecek halimiz yok. Topraklarımızı genişletmeye değil, teröristleri yok ederek barın hakim olduğu huzurun var olduğu bir ortam oluşturmaya gidiyoruz. Aynen Fırat Kalkanı’nda olduğu gibi bütün terör unsurları temizlenecek ve Suriye’den gelen kardeşlerimiz oraya dönüp yerleşecek, hayatını orada sürdürecek. Terör koridorunu başlarına yıkacağız. Ona buna güvenmesinler. Unutmasınlar. Çay gider, kum kalır. Bizimle burada yaşamak istiyorlarsa emperyal güçlerin oyununa gelmesinler. Derhal silahlarını bıraksınlar milletin başına bela olmaktan vazgeçsinler. Milletimizin dualarına desteğine sonuna kadar güveniyoruz. Sınırlarımız ötesinde yurt içinde vatan müdafaası için görev yapan kahraman askerlerimize, polise ve jandarmaya güvenlik korucularımıza selamlarımızı gönderiyoruz. Değerli askerlerimiz; 80 milyon vatandaşımızın duası desteği sizinle beraberdir. Tevcih edilecek çok kıymetli madalyayı siz bize verdiniz. Bir ömür geçse dahi bir şehidimizin, gazimizin hakkını ödeyemeyiz. Bu ahde vefa nesiller boyunca devam edecek. Türk milleti sizleri şerefle şanla yad edecektir.

Haberin Devamı

Aydın maskeli tiplerin yalanları

Türkiye’nin terörle mücadelede gösterdiği kararlı tutum bazı çevrelere yeterli gelmedi. Dost ve müttefik bazı ülkeler 30 bin kişilik terör ordusu kurma hayaline kapılmışlar. Bu harekât son terörist yok oluncaya kadar de devam edecek. Aydın maskeli bazı tiplerin dillendirdikleri yalanlara karşı milletimiz uyanık olmalı. Hareket sırasında Kürt kardeşlerimize operasyon yapılıyor gibi gösteriyorlar bu en büyük alçaklıktır. Asıl olan Arap Kürt Türkmen, tüm etnik unsurları rahata erdirmektir. Bazı çok bilmişler yorumlar yapıyorlar ama terör örgütünün amacına bilerek veya bilmeyerek yardım ettiğinin farkında değiller. Yürekleri yetiyorsa yalanlarını burada da söylesinler.

SOSYAL MEDYA SORUMSUZ MEDYA DEĞİL: Sosyal medyada dolaşan bazı provokasyon gayretlerini de yakından takip ediyoruz. Hiç sıkılmadan geçmiş olaylara ait fotoğrafları Afrin’de siviller çocuklar öldürülüyormuş gibi takdim ediyorlar. Milletimiz rahat olsun sosyal medya sorumsuz medya değildir. Kimsenin hukuk ve adalete uymayan çaba içine girme hakkı yoktur. Burada işlenen suçların hesabı sorulmaya da başlanmıştır. Zeytin Dalı harekâtına leke sürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

Haberin Devamı

‘Türk milleti daima yanınızda’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni’ne gönderdiği mesajda okundu. Erdoğan’ın mesajı özetle şöyle:

BİN YILDIR AYNI TOPRAKTA: Sizler kahraman evlatlarınızı, uğruna can verdikleri al bayrağa sarıp, onları bekleyen cennete uğurladınız. Bu uğurda gazilik payesiyle müşerref olan kardeşlerimiz de milletimizin gönlündeki en yüce makama ulaşmışlardır. Coğrafyamızda bayrağımızı cesaretleriyle dünyaya kendilerini hayran bırakan ecdadımıza, bu uğurda hayatlarını ortaya koyan şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzu biliyoruz. Onlar sayesinde bin yıldır aynı toprağın üzerinde yaşayabiliyor, aynı pınarlardan su içebiliyor, beş vakit ezanlarımızı dinleyebiliyor, gönderde dalgalanan bayrağımızı gururla seyredebiliyoruz... Terörle mücadelede, sınır ötesi operasyonlarda ve 15 Temmuz’da şehit olan, gazilikle şereflenen kardeşlerimiz, bu büyük davanın günümüzdeki sancaktarlarıdır... Vatanımız, ezanımız, bayrağımız, istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna sevdiklerini toprağa veren, yaralanarak gazi olan her kardeşim bilsin ki Türk milleti ve Türk devleti daima onların yanındadır. Milletimizin her bir ferdi ve devletimizin her bir kurumunun şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin çarpan yüreği olacağına, daima yanı başlarında bulunacağına inanıyorum.

Haberin Devamı