Siyaset Başbakan ve CHP’li Erol HES’leri konuştu

Başbakan ve CHP’li Erol HES’leri konuştu

21.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM’de CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol ile bir görüşme yaptı.

Başbakan ve CHP’li Erol HES’leri konuştu

Erol, görüşmenin ardından, Yıldırım’ın Tunceli’deki “HES ve baraj projelerinin iptaline sıcak baktığını” ifade etti ancak daha sonra açıklamasını düzeltti. Başbakan Yıldırım, CHP Tunceli Milletvekili Erol ile Meclis’te görüştü. CHP’li Erol, görüşmenin ardından twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Munzur Vadisi üzerine yapılması planlanan HES ve barajlarla ilgili bir görüşme gerçekleştirdik. Geçtiğimiz hafta toplanan Çevre Komisyonu’nda da bu konunun ele alındığını, komisyonun yerinde inceleme yapacağı bilgisini kendileriyle paylaştım.

‘Kendi kanaatim’

Görüşmede Sayın Başbakan bu konudan haberdar olduğunu, Munzur’da planlanan baraj ve HES’lerin iptaline sıcak baktığını ifade etmiştir” dedi.

Erol, bir süre sonra yaptığı açıklamada ise, “Sayın Başbakan’ın “HES ve barajların iptaline sıcak baktığı” ifadesi Başbakan tarafından ifade edilmemiş, kendisinin süreçle ilgili bilgisi olduğunu ve süreci takip ettiğini tarafıma söylemiştir. Sayın Başbakan’ın HES’lerin iptaline sıcak baktığı ifadesinin kendi kanaatimiz olduğunu, yanlış anlaşılmalara mahal vermemek adına belirtiyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı