Siyaset Başbakan Yıldırım'dan Gürcü mevkidaşıyla ortak açıklama

Başbakan Yıldırım'dan Gürcü mevkidaşıyla ortak açıklama

23.05.2017 - 12:36 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım Gürcistan'da Gürcü mevkidaşıyla ortak açıklama yaptı. İngiltere'deki saldırıyı en ağır ifadelerle kınayan Başbakan Yıldırım terör konusunda işbirliği çağrısında bulundu.

Başbakan Yıldırımdan Gürcü mevkidaşıyla ortak açıklama

Başbakana Yıldırım "Gürcistan'la ticaret hacmini artırmak için çalışma yapılacak. Adli yardımlaşma konusunda da anlaşma yapıldı." dedi.

Haberin Devamı

Tiflis, Bakü, Kars demiryolu demiyolu projesi stratejik öneme sahip bir proje. Türkiye cumhurbaşkanı bu projenin ne kadar önemli olduğunu ve İpek yolu bağlantısının kurulmasıyla belgelere yansıtıldğını söyledi herhangi bir gecikme olmamamsı içinde elimizden geleni de yapıyoruz. test sürüşleri yaz aylarında devam edecekve kasım ayında da açılacak.

Yıldırım, "Bu proje Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan'ı ilgilendirmiyor. Tarihi İpek yolunun canladırılmasını kapsıyor. Bu projeye dolaylı olarak katılacak ülkelerde var, Türkmenistan, çin Avrupa, balkanlar var. İnşallah bu projeyi hayata geçireceğiz. Bu proje bölgenin kaderini değiştirecek. Aramızdaki ekonomik ilişkileri daha da ileri götüreek. Uzun çalışmalardan sonra hayal olan bu proje gerçekleşmiş olacak." dedi

Haberin Devamı

İNGİLTERE'DEKİ SALDIRI

Başabakn Yıldırım, Bu saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı diliyoruz ve bu saldırıyı en ağır ifadelerle kınıyoruz.

Teröristler arasında herhangi bir sınırlama yaparsa, teröristleri iyi kötü diye kategoriye ayırırsak terörle mücadelede zaafiyet devam eder. Günümüz dünyasında her yer tehdit altında, kimse benim ülkem güvenli diyemez.Böyle denirse, bir zaafiyet ortaya çıkar. Bundan böyle, yakın işbirliğini daha da arttırmamız gerekiyor. "

Gürcü başbakan, "Bizler bu saldırının haberini alınca taziyelerimizi ilettik. Şunu ifade etmek istiyoruz. terör sınır tanımıyor. Gürcistan'ın terörizmle mücadelede terörle uğraşan devletlerin yanındadır.. İyi terörist kötü terörist diye bir şey yoktur. " dedi