Siyaset Başbakan Yıldırım'dan ABD'nin terör ordusu açıklamasına sert yanıt

Başbakan Yıldırım'dan ABD'nin terör ordusu açıklamasına sert yanıt

18.01.2018 - 10:54 | Son Güncellenme:

Pentagon'un "Suriye'de sınır gücü kurulmayacak" açıklamasına hükümetten peş peşe tepki geldi.Başbakan Binali Yıldırım "Amerika bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı ve tavrını barıştan yana, Türkiye ile hukukunu düzeltmekten yana değiştirmelidir. Birbirini tekzip eden açıklamalar geliyor. Bir gün sınır güvenlik ordusu kurulacak deniyor, daha sona 'biz öyle demedik' diyor. Hudutlarımızda terör ordusu kurulmasına izin vermeyiz" dedi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de "Türkiye sınır güvenliğini sağlamada muktedir ülkedir. Böyle bir açıklamanın yapılması önemli bir beyan. ABD'nin göndermiş olduğu silahların tekrar iade edilmesi lazım" ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırımdan ABDnin terör ordusu açıklamasına sert yanıt

Afrin operasyonu için hazırlık yapan Türkiye, ABD'nin 'sınırda terör ordusu kulucak' açıklamasına sert tepki göstermişti. ABD'den dün iki açıklama peş peşe geldi. Pentagon "Suriye'de sınır gücü kurulmayacak" açıklaması yaptı. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da "ABD'nin Türkiye'ye bir açıklama borcu var. Suriye'de sınır gücü kurma niyetimiz yok" dedi. Bu açıklamaları Türkiye'den peş peşe yanıtlar geldi.

Haberin Devamı

ABD'ye çağrı yapan Başbakan Binali Yıldırım, "NATO'da müttefikimiz olan ABD'nin Suriye'deki uygulamaları ne yazık ki müttefiklik hukukuna terstir, aykırıdır. ABD bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmalıdır. 3 gün içinde birbirini tekzip eden bir sürü açıklama geliyor ABD yetkililerinden. Bir gün sınırda güvenlik ordusu kuruluyor deniyor, bir gün DEAŞ'ı temizledikten sonra bölgede asayişi sağlamak üzere yerel unsurlardan bir birim oluşturuyoruz gibi açıklamalar geliyor. Bunlar kafa karıştıran açıklamalar. Türkiye'nin tavrı açık ve nettir. Hudutlarımızın hemen yanında bir terör ordusu oluşturulmasına izin vermemiz mümkün değildir. Vatandaşlarımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tedbir alan her türlü tedbir hiç ama hiç rehavete kapılmadan hemen alınacaktır" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de "Türkiye sınır güvenliğini sağlamada muktedir ülkedir. Böyle bir açıklamanın yapılması önemli bir beyan. ABD'nin göndermiş olduğu silahların tekrar iade edilmesi lazım.Sınırlarını ve güvenliğini tehdit edecek hiçbir oluşuma Türkiye asla sessiz kalamaz" diye konuştu.

Emniyet müdürlerine seslenen Başbakan Binali Yıldırım "Türkiye'nin geçmişinde devletin silahını, devletin üniformasını kendi emellerine alet etmeye çalışanlar oldu" dedi. Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle: Bu terör güruhları, şer odaklarını asla hatırımızdan çıkarmayalım. Geçmişteki bu ihanetlerden ders almak, işimizi hakkı ile yapmamızı sağlayacak. FETÖ dolayısıyla emniyet teşkilatımızın yaşadığı kayıpların bir güvenlik zaafiyetine yol açmaması son derece önemlidir.

O İSİM DE TOPLANTIDA

15 Temmuz ülkemiz için, milletimiz için, demokrasimiz için bir dönüm noktası olmuştur. O gece, özel kuvvetlerden bütün emniyet görevlilerimiz ve emniyet teşkikatımızın vatansever evlatları büyük bir kahramanlık göstermiştir. Polis üniforması içerisindeki bu terör örgütlerine karşı zor ama bir o kadar da önemli bir mücadeleyi başarı ile yerine getirdiniz. Şehitlerimiz gazilerimiz oldu. Terörle Mücadele Daire Başkanımız Turgut Aslan o gazilerden bir tanesi. Kahramanca mücadele sırasında gazi oldu. Turgut Aslan başkan gittikçe iyi oluyor. Bugün onu aramızda görmekten memnuniyet duyuyorum.

Haberin Devamı


Başbakan Yıldırımdan ABDnin terör ordusu açıklamasına sert yanıt

Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan 15 Temmuz gecesi böyle desrdest edilmiş ve vurularak ağır yaralanmıştı.

'UYUŞTURUCU İLE AMANSIZ BİR MÜCADELE SÜRECİ BAŞLATMAK GEREKİR'

Uyuşturucu ile çok daha amansız bir mücadele sürecini başlatmak gerek. Bu yolda Allah yardımcımız olsun ve sizleri haktan hukuktan ayırmasın. Etrafımızda yaşanan olayları, gelişmeleri dikkatle izliyoruz. Sizler de takip ediyorsunuz. 15 senedir en büyük mücadeleyi teröre karşı veriyoruz. İçişleri Bakanlığımız ve teşkilatı olarak bu konuda ortaya koyduğumuz çok büyük mücadele neticesinde bu aşağı yukarı gerçekleşti. Henüz içimiz bitmiş değil. Su uyur düşman uyumaz. Gece gündüz, yaz kış demeden mutlaka ve mutlaka taarruz esastır.