Gündem Basen eriten diyet nasıl yapılır?

Basen eriten diyet nasıl yapılır?

21.04.2018 - 12:33 | Son Güncellenme:

Basenler, birçok kadının korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Yaz aylarının da yaklaşmasıyla, basenlerine çözüm arayan kadınların sayısı arttı. Sağlıksız beslenme ve hareketsizlik sonucu genişleyen basenlerin vücudunuza yapışıp kalmasına izin vermeyin. Öncelikle basenlerin neden genişlediğine bir bakalım:

Basen eriten diyet nasıl yapılır

Basen oluşumu neden olur?

Haberin Devamı

Rutininizde fazla hazır gıda tüketimi ve hareketsizlik varsa basen genişlemesi olası bir durumdur. Baseni genişleten başlıca sebepler arasında; hazır gıda tüketimi, yağlı yiyecekler ve hareket edilmemesi vardır. Vücutta toplanan yağı hareket etmediğiniz sürece yakmanız zor olur. Basen genişlemesi saydığımız sebeplerle birlikte kendini göstermeye başlayacaktır. Basen genişlemesini engellemek için hareket edin ve kendinize yağ oranı düşük bir beslenme programı oluşturun.

Şimdi de basenlerinizin incelmesi için size yardımcı olacak diyete bakalım:

Kahvaltı öğününüzde;

-Kendinize 1 ya da en fazla 2 yumurta haşlayın.

-Yeşillik yemeyi ihmal etmeyin.

-1 bardak süt için.

-Ve 4 adet badem yiyin.

Ara öğününüzde;

Haberin Devamı

-Yağsız yoğurt ,

-Mevsim meyvelerinden yiyebilirsiniz.

Öğle öğününüzde;

-Izgara et yiyin, 150 gram size yetecektir.

-Etinizin yanında salata yemeyi unutmayın.

Ara öğününüzde;

-İki adet havuç ya da iki adet salatalık yiyin.

Akşam öğününüzde;

-Haşlanmış brokoli ya da sevdiğiniz bir sebze tüketebilirsiniz.

-Ton balıklı salata yiyin.

Basenlerinizi eritme sürecinde önemli olarak unutmamanız gereken bazı noktalar vardır. İlk olarak akşam öğününüzden sonra hiçbir şey yememeniz gerekiyor. Her gün en az 1-2 saat yürüyüş yapmanız basenlerinizi eritmede yardımcı olur. Yeşil çay içmeniz, metabolizmanızı hızlandırarak basenleri inceltir. Günde 1-2 bardak yeşil çay için. Çıkmaya üşendiğiniz için asansöre binmek yerine merdivenleri çıkmaya başlayın. Gün içerisinde bol bol su içmeyi ihmal etmeyin. Su diyette en önemli etkendir. Eğer su içmeyi sevmiyor ya da unutuyorsanız, küçük kâğıtlara size su içmenizi hatırlatan notlar yazarak görebileceğiniz yerlere asın. Hareketsiz kalmamanızı söylemiştik. Evde yapabileceğiniz bir hareket olarak , herhangi bir lastiğe bacaklarınızı geçirerek bacaklarınızı açabildiğiniz kadar açıp kapayın. Basenlerinizin yandığını hissediyorsanız işe yarıyor demektir. Bu söylenenleri düzenli olarak uygulamanız basenlerinizi incelterek sizi aynalarla barıştıracaktır.