Gündem ‘Basın sopayı’ dedi kadınlar ayaklandı

‘Basın sopayı’ dedi kadınlar ayaklandı

05.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Trafik cezasına çığlık atarak tepki gösteren akademisyen için sosyal medyada ‘Basın sopayı’ diyen Üsküdar Belediye Meclis üyesi Ahmet Tokkan’a kadınlardan tepki yağıyor

‘Basın sopayı’ dedi kadınlar ayaklandı

Trafik çevirmesi sırasında verdiği çığlık atarak tepki göstermesi nedeniyle gündeme gelen Özlem Atan Tarlacı hakkında, sosyal medyadan “Basın sopayı” diyen AK Partili Üsküdar Belediye Meclis üyesi Ahmet Tokkan kadınlar tarafından protesto edildi. Konuyla ilgili Üsküdar Belediyesi, Tokkan’ın paylaşımları sildiğini ve özür dilediğini belirtirken, İstanbul Barosu Kadın ve Çocuk Haklarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Aydeniz Alisbah Tuskan, “Bu adam hakkında koruma kararı verilmeli. Kadına yönelik psikolojik şiddette bulunduğu için de cezalandırılması talep edilmeli” dedi.

Haberin Devamı

CEZAYAÇIĞLIKLA TEPKİ

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Özlem Atan Tarlacı, geçen ay trafik polisleri tarafından kesilen cezaya çığlık atarak tepki göstermiş ancak polisin çektiği görüntüler bir ay sonra sosyal medyaya düşmüştü. Konuyla ilgili Twitter’da paylaşılan haberlerin altına Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Ahmet Tokkan, “Basın sopayı”, “Fazlasıyla basın cezayı bu cazgıra” şeklinde yorum yaptı. Yorumlar tepki toplarken önceki gün gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında Tokkan bir grup kadın tarafından protesto edildi. Konuyla ilgili Üsküdar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Üsküdar Belediyesi ve AK Parti olarak kadınlara karşı olumsuz her tutumun karşısındayız. Meclis üyemiz Ahmet Tokkan da yaptığı paylaşımları

‘Basın sopayı’ dedi kadınlar ayaklandı
silmiş, yapılan ilk meclis toplantısında yaptığı hareketin çok yanlış olduğunu ifade edip özür dilemiştir” denildi. Tokkan hakkında işlem yapılmayacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

CHP Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Avukat Banu Gün Öztürk de, “Bu zihniyetin Üsküdar’ı temsil etmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bu şahıs çok rahatlıkla, böyle bir tweeti atabiliyor. Yarın öbür gün bu tweeti gerçekleştirmemesinin önündeki engel yine kendisi midir? Tüm görevlerinden istifa etmesini istedik ve kınadık” dedi.

CEZA ALMALI

İstanbul Barosu Kadın ve Çocuk Haklarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Aydeniz Alisbah Tuskan, olaya ilişkin şu değerlendirmede bulundu: “Kadını bu şekilde hedef gösteren biri, bir kadını hedef de yapabilir. Bu nedenle bu adam hakkında bir koruma kararı verilmeli. Akabinde de kadına yönelik psikolojik şiddette bulunduğu için cezalandırılması talep edilmeli. Bunu bilişim yoluyla yapıp yaygınlaştırdığı için de ayrıca bilişim suçu işliyor. Bununla ilgili de cezalandırılması gerekiyor.”

‘Basın sopayı’ dedi kadınlar ayaklandı

Yazarlar