Basit ama çok etkili bir girişim: Yanaktan yağ alma

Haberin Devamı

Yanaktan yağ alma (Bichat fat pad)

Yanaktan yağ alma nedense pek fazla cerrahın ilgilenmediği ama doğru yapıldığında çok etkili bir girişimdir. Bu ameliyatta alınan yağ, aslında yanak bölgesinin kitlesinin çoğunu oluşturan, kendine ait bir kılıfı olan bir yağ dokusudur. Tıpda "Bichat yağ yastıkçığı" olarak bilinir.

Tıbben yanak bölgesini küçültmek için sadece 2 girişim yapılabilir: bichat yağ yastıkçığı alınabilir yada yanak bölgesine yüz liposuction'ı yapılabilir. Yanakları toplu kişiler bu yüz görünümünden kurtulmak için arayış içine girerler ve genellikle buna bir çare bulamazlar. Çaresi bu iki girişimdir.

Bichat yağ yastıkçığı, kendi kılıfı olan, çevresindeki dokudan ayrı bir dokudur. Dr. Bichat tarafından 18. yüzyıl sonunda ilk tarif edildiğinde bir tükrük bezi dokusu sanılmıştır; daha sonra sadece yanak bölgesine şekil veren bir yağ dokusu olduğu anlaşılmıştır. Anatomik yeri kesin olarak tarif edilmiştir. Bu dokuya en kolay yanağın iç kısmından ulaşılır. Yanak içine yapılacak sadece 1-2 santimlik bir kesi yeterli olur. Bu ufak kesinin hemen altında çiğneme kasları ortaya çıkar. Bu çiğneme kaslarını kesmeye gerek yoktur, sadece liflerini aralamak yeterli olur. Bunun için çok ince uçlu makaslar kullanıyoruz. İlginçtir, bu makasları kesmek için değil, tam tersine, hiç bir dokuyu kesmemek için kullanıyoruz.

Çiğneme kaslarının lifleri arasına süper ince uçlu makasın ucu kapalı halde yerleştirilip, uç kısmı liflerin arasında iken lifleri aralamak için açılır. Bu şekilde hiç bir doku kesilmeden, kas lifleri aralanarak çiğneme kasının arkasına ulaşılır ve doğru yerden girilmişse bichat yağ yastıkçığı hemen görülür. Bu dokunun kılıfı bir kere yakalandı mı ufak ufak ağız içine çekilerek çıkarılabilir. Yağ doku alındıktan sonra bu kesi eriyen dikişlerle dikilir. Hem yanağın dış kısmında belli bir iz kalmaz, hem de ağız içindeki dikişleri almaya gerek yoktur, kendiliklerinden erirler. Yalnız bu ameliyatı olacak kişilerin şunu bilmesi gerekir; ameliyatın sonucunun tam oturması için en az 3 ay geçmesi gerekir. Bu ameliyat, ameliyatın sonunda hemen etkisini göreceğiniz bir ameliyat değildir. Hastalarımız yabancı forumları okuyup bu konuda bir çok hastanın bu uyarıyı yazdığını söylüyor. Bu yüzden hastaların sabırlı olması gerekir.

Bu ameliyattan sonra yanağınız çökmez. Ben kovboy filmlerinin unutulmaz yıldızı Lee Van Cleef'i örnek gösteriyorum. Böyle bir sonuç bekliyorsanız olmaz. Ameliyattan sonra yanaklar çökmez ama yanakların "pofudukluğu" gider, yanaklar düzleşir. Erkek hastalarda yanaklar düzleşir, daha sağlıklı, daha zayıf görünen bir yüz ifadesi oturur. Kadın hastalarda sonuç çok şaşırtıcıdır. Bu 45 dakikalık
basit ameliyat sonrası yanaklar düzleşir ve elmacık kemikleri daha belirgin bir hal alır. Kadınlarda hakikaten yüz germe yapılmış gibi bir etkisi olur.

Ama dediğim gibi ameliyattan sonra sabırlı olunması gerekir.

oytunmd@gmail.com
http://www.kozmetikcerrahi.com