Diyarbakır Başkan Beyoğlu'dan Öğrencilere Eğitim Desteği

Başkan Beyoğlu'dan Öğrencilere Eğitim Desteği

09.09.2019 - 18:31 | Son Güncellenme:

Başkan Beyoğlu'dan öğrencilere eğitim desteği

Başkan Beyoğludan Öğrencilere Eğitim Desteği

Rihan ALP/DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR'ın Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, katıldığı eğitim ve öğretim yılının açılış töreninde öğrencilere kitap ve kırtasiye desteğinde bulundu.
Diyarbakır'da Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mevlana İlkokulu’nda yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı töreni düzenlendi. Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Milletvekili Oya Eronat, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Feysel Taşçıer ile birlikte törene katılan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, öğrencilere kitap ve kırtasiye desteğinde bulundu.
Bağlar Belediyesi olarak eğitime her zaman önem ve destek verdiklerini anlatan Hüseyin Beyoğlu, "Genç ve dinamik bir nüfusa sahip olan, gelişme yolunda önemli mesafe kat eden ülkemizin genç nüfus potansiyeline sahip şehirlerinin başında Diyarbakır’ımız gelmektedir. Nüfusunun yarısından fazlası genç olan bir kentimiz var. Diyarbakır’ın en büyük ilçesi konumunda olan ve yerleşim olarak kentin kalbi sayılan Bağlar, kentteki genç nüfusun en fazla olduğu alan olma özelliğine sahiptir. Kentlerin ve ülkelerin geleceği adına ciddi avantaj olan genç nüfusun omuzlarımıza yüklediği ağır sorumluluk da var. Bunu asla göz ardı edemeyiz. Eğitim bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Cumhuriyet tarihinde eğitime en fazla yatırım, sayın cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz tarafından yapılmıştır. Bu atılımlar bizlere de ışık olmuştur. Yerel yönetimler olarak görevimiz rutin hizmetlerle sınırlı değildi. Eğitim, sosyal ve kültürel belediyeciliği de esas alıyoruz. Bu doğrultuda göreve geldikten sonra Bağlar'daki eğitim kurumlarının bakım ve onarımlarını yaptık, çeşitli yardımlarda bulunduk. Bu hizmetleri kararlı bir şekilde devam ettireceğiz. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının başta Diyarbakır ve Bağlar olmak üzere tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni ederek öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.
FOTOĞRAFLI