Sinop Başkan Ergül'ün Bilgilendirme Toplantısı

Başkan Ergül'ün Bilgilendirme Toplantısı

16.02.2018 - 17:43 | Son Güncellenme:

.

Başkan Ergülün Bilgilendirme Toplantısı

SİNOP (AA) - Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Başkan Ergül, kentteki bir düğün salonunda yapılan toplantıda, belediyenin alt ve üst yapı, doğal gaz ile diğer çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Halk toplantılarında çalışmalarını kamuoyuyla paylaşma fırsatı bulduklarını belirten Ergül, belediye çalışmalarında neyi yapıp neyi yapamadıklarını, bundan sonra neleri yapacaklarını anlatacaklarını söyledi.

Son dönemde Sinop'un gündeminde doğalgaz çalışmaları olduğuna işaret eden Ergül, "2018 yılında Sinop’un büyük bölümü doğal gazı kullanmış olacak. Biz de doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasının hemen ardından bozulan cadde ve sokakları en kısa sürede asfaltlayacağız." dedi.

Yaptıkları yeni imar planını beğenen ve beğenmeyenler bulunduğunu, mahkemeye verenler olduğunu anlatan Ergül, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Ancak Sinop Belediyesi olarak her şeyi usulüne uygun değerlendirerek bu planı yaptık. İmar planlarının bu kadar zor olacağını tahmin etmiyorduk. Bunu bilmiş olsaydım, samimi söylüyorum, bu planı hiç yapmazdım. Sinopluların ceplerinden para çıkmasın diye imar planlarını yapalım dedik. Vatandaşlarımız rahat etsin düşüncesiyle hareket ettik. Oldu, olmadı bir şey diyemiyorum ancak iyi niyetli olarak sonuna kadar Sinopluların menfaatleri doğrultusunda imar planlarını yaptığımızı düşünüyorum."

Ergül, sit alanları ile ilgili hiç tasvip etmedikleri, Sinop'un da zararına olacağını düşündükleri birtakım çalışmalar yapıldığını ifade ederek, "Bazı vatandaşlar belediyeyi bu konuyu ciddiye almamakla, ilgilenmemekle itham ediyor. Biz belediye olarak sizlerin mağdur olmaması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. En son Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı ile görüşerek konuyu kendilerine ilettik ama sadece bu konuyla belediye ilgilenmemeli. Sivil toplum örgütleri de bu konuya duyarlılık göstermeli, el atmalı." diye konuştu.

Ergül, daha sonra vatandaşların dilek ve önerilerini dinledi.

Toplantıya, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, belediye daire müdürleri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.