Kütahya Başkan Kamil Saraçoğlu, Diyanet Vakfı'na 2 Hisse Kurban Bağışında Bulundu

Başkan Kamil Saraçoğlu, Diyanet Vakfı'na 2 Hisse Kurban Bağışında Bulundu

23.08.2017 - 15:09 | Son Güncellenme:

.

Başkan Kamil Saraçoğlu, Diyanet Vakfına 2 Hisse Kurban Bağışında Bulundu

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı’na 2 hisse kurban bağışında bulundu.
Vekaletle kurban kesim programı kapsamında yapılan çalışmalar hakkında İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’dan bilgi alan Saraçoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı’na kurban bağışı yaptı. Kurban vekaletlerine ilişkin makbuzu bizzat dolduran Başkan Saraçoğlu, kendisi ve eşi Aysel Saraçoğlu adına 2 hisse kurban bağışında bulundu.
Hazırlar, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından vekaletle kurban kesim programı düzenlendiğini belirterek "Başkanımız, vekaletle kurban programının önemine dikkat çekerek, bizzat desteklerini ifade etti. Bu vesileyle Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın yürüttüğü organizasyona katkı sunmak üzere makbuzu bizzat kendisi doldurarak 2 adet kurban vekaletini vakfımıza verdi. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Müftü Hazırlar, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ortaklaşa yürüttüğü yurt genelindeki vekaletle kurban organizasyonuna da değinerek, ‘2017 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu’yla yurt dışında 135 ülkede 400 noktada, yurt içinde ise 275 noktada vekaletle kurban kesimi yapılacağını kaydetti.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Müftümüzün bizi ziyaret ederek, bir hayra vesile oldu.Bu sebeple kendisine çok çok teşekkür ediyorum.Biz zaman zaman sivil toplum örgütlerimizin faaliyetlerine katılıyoruz. Diyanet Vakfı, yurt içinde ve yurt dışında bizim en önemli vecibelerden birisi de kurban organizasyonunu başarıyla gerçekleştiriyor. İslam dini hem kardeşlik, hem de sosyal bir din olarak algılanıyor. Zekat bunlardan birisi, kurban bunlardan biri. Ben de bu yıl birisi yurt içi, diğeri de yurt dışı olmaz üzere 2 hisse kursan bağışında bulundum" diye konuştu. (EFE)

Yazarlar