Kütahya Başkan Özkan Eğitimcilerle Buluştu

Başkan Özkan Eğitimcilerle Buluştu

24.03.2018 - 13:16 | Son Güncellenme:

.

Başkan Özkan Eğitimcilerle Buluştu

Kütahya’nın Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, ‘Yerel buluşmalar ve istişare toplantıları’ kapsamında, ilçede görev yapan okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve sendika temsilcileri ile bir araya geldi.
Mahalle Muhtarları ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ile İçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi’nin de hazır bulunduğu kahvaltılı toplantıda konuşan Başkan Özkan, Hükümetin kalkınma politikaları ile Simav’da eğitime yapılan yatırımlar ve hazırlanan projeler hakkında bilgiler verdi. Özkan, “İlçemizdeki okulların istek ve taleplerini karşılamanın yanında, ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında, tüm okullarımızın bahçelerini sosyal yaşam alanı haline getirdik. Simav Belediyesi olarak, tüm eğitim camiasının yanındayız. İşbirliği içerisinde bir çok önemli projelere imza atmak için bekliyoruz” diye konuştu. Simav’da yapılması planlanan ortak projeler ile hayata geçirilen hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Özkan “ Ülkemizin sınır güvenliği için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nda ve ülke savunmasında şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, Milletimizin başı sağ olsun” dedi.
Simav Ak Parti İlçe Başkanı Avukat Adil Biçer, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu’na (MYO) kazandırılan ve önümüzdeki yıl öğrenci kaydı yapılabilecek bölümlerin müjdesini verdi. Biçer “ Özellikle eski hastane binasına kurulacak olan Fizik Rehabilitasyon Merkezi ile koordinasyonu bulunan bölümün açılması bizleri çok sevindirdi. Üniversite sınavları için alınan olumlu karar ile, Üniversitelere yerleştirme sınavı Simav’a da yapılacak, hayırlı olsun” dedi.
Katılımcıların sorularına cevap veren Başkan Özkan, Eynal Kaplıcaları’na yapılmakta olan özel sektör ve Belediye yatırımları hakkında bilgiler verdi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından “Yerel Buluşmalar” etkinliği sona erdi. (MEİ-EFE)