Antalya Başkan Uysal: “Toplumun Gerçek İhtiyaçlarına Bakmalıyız”

Başkan Uysal: “Toplumun Gerçek İhtiyaçlarına Bakmalıyız”

21.10.2017 - 09:32 | Son Güncellenme:

.

Başkan Uysal: “Toplumun Gerçek İhtiyaçlarına Bakmalıyız”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Başkent Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerinin Zeytinköy’de uyguladıkları yaz okulu programının sonuçlarını değerlendirildiği panele katıldı.
Başkent Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerinin Antalya’nın sosyo-ekonomik imkanlarını en kısıtlı bölgesi Zeytinköy’de ilköğretim çağındaki çocuklar için uyguladıkları yaz okulu programının sonuçları Ankara’da düzenlenen panelde değerlendirildi.
Üniversitenin Avni Akyol Konferans Salonu’nda ‘Yerel Toplum Kalkınması Denemeleri’ başlığıyla gerçekleştirilen panele Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, rektör yardımcıları ve akademisyenlerin yanı sıra bölüm öğrencileri de katıldı.
Başkan Uysal, partisi ne olursa olsun, yerel yönetimlerde sosyal hizmetlerin temel hizmetler kadar önemli olduğunu söyledi. Bu hizmetlerin niteliğini ve niceliğini belirleyecek yegane kriterin ise toplumun gerçek ihtiyaçları olduğunun altını çizen Başkan Uysal, “Aksi takdirde senin güzel mahallerinde çocuğun çıkar sosyal açıdan sıkıntılı mahalledeki en zararlı şeyle tanışır. Hiç bunu önleyemezsin” diye konuştu.
Başkent Üniversitesi öğrencilerinin Muratpaşa Belediyesi Gebizli Kadın Danışma Merkezi’nde uyguladığı yaz okulu programı Temmuz - Ağustos aylarında gerçekleştirildi. 15 öğrenciyle başlayan ve zaman içinde 40 öğrenciye ulaşan yaz okulunda dramadan müziğe, resimden matematiğe çeşitli konularda eğitimler verildi. Programda 18 üniversite öğrencisi gönüllü olarak yer aldı.