Ankara Başkent'te Spora Destek İçin “Koşabiliyorken Koş” Projesi

Başkent'te Spora Destek İçin “Koşabiliyorken Koş” Projesi

11.05.2018 - 17:10 | Son Güncellenme:

.

Başkentte Spora Destek İçin “Koşabiliyorken Koş” Projesi

Ankara Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından başlatılan “Koşabiliyorken Koş” projesine destek veren Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te sporun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması adına 10 bin tişört, şapka ve spor malzemesi dağıtacak.
Meclis 2. Başkanvekili Nail Çimen yönetiminde toplanan Büyükşehir Belediye Meclisinde çevre ilçelere desteğe devam niteliğindeki kararlardan Başkentlilere hediyelere kadar pek çok konuda önemli kararlara imza atıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın karış karış gezdiği Başkent’in dört bir tarafındaki ilçelerde yaşayan vatandaşların ve esnafın taleplerini dinleyip, çözülmesi konusundaki talimatları yerine getirilmeye devam ediyor. Bir yandan da Başkentlilerin sosyal ve kültürel yaşamına destek niteliğindeki çalışmalar hızlı şekilde sürüyor. Bu kapsamda Belediye Meclisinde Başkanlık Yazısı’yla görüşülen “Ankara’da sporun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, çocuk ve gençlerin spora teşvik edilmesi ile her yaştaki vatandaşın sağlıklı bir yaşam için beden eğitimi ve spor faaliyetlerine katılımının sağlanması amacıyla başlatılan ‘Koşabiliyorken Koş’ projesine destek” konusu oy çokluğuyla kabul edildi.
CHP Grubu’nun “ret” oyu verdiği karar kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülecek proje için Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir logolu 10 bin tişört, şapka ve spor malzemelerinin temin edilmesini sağlayacak.
Meclis Toplantısı’nda görüşülen gündem maddelerinden biri de Büyük Sakarya Zaferi Ödülleri oldu. Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da gerçekleşen ve Türk Devleti’nin kuruluşunun en önemli zaferlerinden biri olarak adlandırılan Büyük Sakarya Zaferi için, “Bu zaferle ilgili Türk kültürüne, Türk tarihine, sosyo-ekonomik yönlerden iz bırakan kişilere, sosyal kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine Ankara Büyükşehir Belediyesince verilmek üzere ‘Büyük Sakarya Zaferi Ödülü’ verilmesi konusunda çalışmalar yapılması” kararını da oy birliğiyle kabul etti.
Engelliler Haftası olması nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde “Ankara’da yaşayan engellilerin dünü ve bugünü konulu toplantılar, seminerler ve engelli hakları konusunda gerekli toplantılar düzenlenmesi”nin de karara bağlandığı toplantıda ayrıca değişik ülkelerde düzenlenen “Ankara Günleri”nin yeniden yapılması yönünde gerekli araştırmaların yapılarak, Belediye Meclisine bilgi verilmesi de kararlaştırıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna’nın Başkentlilerle bir araya gelerek talep ve isteklerini dinlemesinin ardından verdiği talimatlar doğrultusunda Büyükşehir Belediye Meclisinde de çevre ilçelere destek niteliğinde şu kararlara imza atıldı:
- Şereflikoçhisar Belediyesi sınırlarında bulunan tarihi alanların tespiti yapılarak Ankara’nın turizmine kazandırılması yönünde gerekli çalışmaların yapılması,
- Polatlı ilçesi Eskikarsak Mahallesi’nde bulunan sulama kooperatifinin Sakarya Nehri’nden pompalarla su alabilmesi için kepçe ile seviyenin düştüğü noktaların açılması amacıyla ihtiyacın ASKİ imkanları dahilinde giderilmesi,
- İçme suyu ve kanalizasyon olmayan mahallerin imar planı mevcut olmayanlarına ASKİ imkanları dahilinde hizmet verilmesi,
- Polatlı ilçesi merkezinde EGO duraklarının kapalı duraklar haline getirilmesi,
- Çamlıdere ilçesinde ikamet eden çocukların kullanımına sunulmak üzere Büyükşehir Belediyesince Çocuk Kulübü açılması,
- Etimesgut ilçesi Şeker Mahallesi 1432, 1437 ve 1438. caddelerindeki kaldırım ve çevre düzenlemelerin yapılması,
- Polatlı ilçe sınırlarında ikamet eden yeni evlenecek çiftlerin daha bilinçli bir evlilik ve aile oluşumlarını sağlamaları amacıyla Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimince evlilik ve aileyle ilgili eğitici konferanslar düzenlenmesi yönünde gerekli çalışmaların yapılması.