Ekonomi Başkent Üniversitesi 25. yaşını kutluyor

Başkent Üniversitesi 25. yaşını kutluyor

25.09.2018 - 11:55 | Son Güncellenme:

14 Eylül 1993’de Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından, “Bilim Bizde Toplanır Bizden Dağılır” ilke sözü temel alınarak kurulan Başkent Üniversitesi bu yıl 25. Yaşını kutluyor.

Başkent Üniversitesi 25. yaşını kutluyor

14 Eylül Cuma sabahı saat 10:45’te, akademik personelin cübbeleriyle sağlık çalışanları ve diğer personelin de sivil olarak Anıtkabir Aslanlı Yol başında toplanıp yürüyüşe geçmeleriyle başlayan kutlama etkinlikleri dizisi; Anıtkabir’de Mozoleye çelenk konulması ve saygı duruşu, merdivenlerde toplu fotoğraf çekimi ve Misak-ı Milli Kulesinde şeref defterinin imzalanmasının ardından Bağlıca Kampüsü’ndeki programla devam etti. Sunumlar, dinletiler ve Orkestra Başkent konseri ardından saat 17:00’deki kokteylle sona erdi.

Haberin Devamı

Üniversitemizin Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Haberal, “Tarlalar betonlaşmasın, Türkiye ağaçsız kalmasın” sloganıyla üzerinde bir tek ağaç bulunan 3 bin 600 dönümlük Bağlıca ana yerleşkesinde bugün 5 milyona yakın ağaçla bir orman oluşturduklarına dikkat çekerek, Başkent’in bilimsel çalışmaları yanında; ormanı, içinde yaşayan canlıları, kuşları ve köpekleriyle Ankara’nın nefes aldığı bir doğal alan olmasıyla ve çalışanlarının çoğunluğunun kadın olmasıyla da gurur duyduklarını söylüyor.

Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın kurduğu; Türkiye Organ Nakli Yanık ve Tedavi Vakfı (1980), Diyaliz Merkezi (1982), ilk hastane (1985) ve Haberal Eğitim Vakfı (1986) gibi sağlam kurumsal temeller ve birikim üzerine oturan Başkent Üniversitesi; yükseköğretim kurumlarına olan gereksinimi karşılamak ve çağdaş bir eğitim sistemi kurmak amacını güdüyor.

Haberin Devamı

Rektör Prof. Dr. Ali Haberal; 1993 yılından bugüne eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmek üzere 11 Fakülte, 1 Devlet Konservatuarı, 7 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokul, 7 Enstitü, 26 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile genç nesillerin yetişmesinde öncü ve köklü bir eğitim kurumu olarak ülkeye ve insanlığa hizmet ettiklerini vurguluyor.

“Bugün, 1481 öğretim elemanı, 15 bine yakın öğrencisi, 30 binden fazla mezunu ve 10.000 çalışanı ile büyük ve büyüyen bir aile” olduklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Haberal; “Başkentliler hem ülkemizde hem dünyanın dört bir yanında Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ve onun gösterdiği hedefler doğrultusunda insanlık için çalışmaya hafta 7 gün, gün 24 saat ilkesiyle devam etmektedir” diyor.

Ankara, Adana ve Konya’da sunduğu eğitim ve sağlık hizmetlerinin yanında; Alanya, İskenderun, İstanbul, İzmir, Sakarya, Şanlıurfa, Tokat, Yalova ve Zonguldak illerinde Sağlık Bakanlığı’ndan sonra en kapsamlı hizmeti sağlayan ilk üniversite ve kuruluş olan Başkent Üniversitesi, ülkenin vakıf üniversiteleri arasında öne çıkan bir konuma sahip.

Başkent Üniversitesi, geride bıraktığı 25 yılda, kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Haberal’ın uluslararası başarıları, tanınırlığı ve ilişki ağlarının sağladığı olanaklarla da, Buenos Aires’ten Tokyo’ya, Türki Cumhuriyetlere, Amerika, Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Afrika kadar çok geniş bir alanda akademik etkinliğini artırmış bulunuyor.

Haberin Devamı

Rektör Prof. Dr. Ali Haberal, “25. Yaşımızı kutlarken, ulu önder Atatürk’e ve bütün ulusumuza söz veriyoruz ki, bu ülkeyi çağdaş uygarlıklar seviyesinin üzerine çıkarmak için daha nice 25 yıllar boyunca yorulmadan çalışacağız” diyor.