Gündem Baskında ele geçirildi! Tam 3 milyon TL'lik...

Baskında ele geçirildi! Tam 3 milyon TL'lik...

17.02.2019 - 19:58 | Son Güncellenme:

Ankara'da Kaçakçılık Şubesi ekiplerince değerlendirilen ihbar sonucu gerçekleştirilen operasyonda 2 şüphelinin adresinde yapılan aramada 3 milyon lira değerinde gergedan boynuzu ele geçirildi. Yurt dışından kaçak yollarla Türkiye'ye sokulan ve 265 gram ağırlığında olduğu belirtilen boynuzun üzerinde oyma gergedan figürleri bulunduğu görüldü. Uzak Doğu’da fahiş fiyatlara alıcı bulan boynuz başta cinsel gücün artırılması olmak üzere her türlü tedavide kullanılıyor.

Baskında ele geçirildi Tam 3 milyon TLlik...

Ankara Emniyeti Kaçakçılık Şubesi ekipleri Keçiören'deki bir evde, kaçak yollarla getirildiği değerlendirilen gergedan boynuzunun 2 kişi tarafından saklandığı ihbarını aldı. İhbar üzerine kaçakçılık şüphelileri H.G.F. ile S.A.F.'ı takibe alan polis, şüphelilerin ikamet ettiği Köşk Mahallesi Kaplan Sokak'taki adreslerine baskın düzenledi. Gözaltına alınan şüpheliler ifadeleri için emniyete götürüldü. Bu arada polis, kaçakçılara ait araçta arama yaptı. Aramada üzerinde oyma gergedan figürleri bulunan 265 gram ağırlığında gergedan boynuzu ele geçirildi. Boynozun piyasa değerinin 3 milyon lira olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Fahiş fiyata satacaklardı

Şüphelilerin gergedan boynuzunu fahiş fiyata piyasaya sürme hazırlığı içinde olduğu belirlendi. H.G.F. ile S.A.F. hakkında kaçakçılıktan işlem yapılırken, gergedan boynuzu incelenmek üzere Ankara Emniyeti'ne götürüldü. Özellikle Uzak Doğu’da yüksek fiyatlara alıcı bulan gergedan boynuzunun cinsel gücü arttırdığına inanılıyor.

Altın fiyatından daha yüksek

Uzak Doğu'da cinsel gücü arttırmanın yanı sıra her türlü tedavide kullanılan gergedan boynuzunun kilosunun altın fiyatından daha yüksek olduğu belirtiliyor. Gergedan boynuzlarının kilosunun 60 bin dolardan satıldığı ifade edilirken, Uzak Doğu tedavi yöntemlerinde önemli bir yer tuttuğu, ayrıca dekorasyon amaçlı olarak da alıcı bulduğu biliniyor. 2008’den bu yana binden fazlası Güney Afrika’da olmak üzere 6 binden fazla nesli tükenme tehlikesi altında olan Afrika gergedanı kaçakçılar tarafından boynuzları için katlediliyor.

Haberin Devamı