Düzce Batı Karadeniz'in "İncisi"nde Bayram Yoğunluğu

Batı Karadeniz'in "İncisi"nde Bayram Yoğunluğu

25.06.2017 - 18:18 | Son Güncellenme:

Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki otellerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı Akçakoca Belediye Başkanı Yemenici: "Biz bu yoğunluğu bekliyorduk. Ona göre de tedbirlerimizi aldık"

Batı Karadenizin İncisinde Bayram Yoğunluğu

DÜZCE (AA) - Batı Karadeniz Bölgesi'nin "incisi" olarak bilinen Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, turistik işletmelerdeki doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.

Haberin Devamı

Mavi bayraklı iki plajı ve 38 kilometrelik denize girebilir kumsalı bulunan Akçakoca'da sezon açıldı. Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen vatandaşlar, öğle saatlerinden itibaren plajları doldurdu.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otel ve pansiyonların tam doluluk oranına ulaştığını, bunda sezon başlangıcının bayram tatiline denk gelmesinin etkili olduğunu belirtti.

Tüm işletmelerin tam kapasite çalıştığını aktaran Yemenici, "Biz bu yoğunluğu bekliyorduk. Ona göre de tedbirlerimizi aldık. Özellikle sahillerde güvenliği sağlıyoruz. Özellikle cankurtaran ve jet-skilerle güvenliği sağlıyoruz. Belediye ve polis ekiplerimiz de şehrin her yerinde üzerine düşen güvenliği sağlıyorlar." dedi.

Haberin Devamı

Yemenici, ilçe de iki mavi bayraklı plajının olduğunu anımsatarak, "16 cankurtaran ve 6 jet-ski, cankurtaran kuleleri ve gerekli uyarı levhaları ile güvenlik sağlandı. Geçen yıl 438 vatandaşımızı kurtardık. Bu sene de inşallah hiç boğulma vakası olmamasını diliyoruz. Ekiplerimiz hazır kıta plajlarda hizmet vermeye başladı." ifadelerini kullandı.