Batik Desenlerin Yükselişi

İçinde bulunduğumuz ilkbahar/yaz sezonunda, yükselen trendlerden biri de batik desenler. 80’lerin rüzgarını moda dünyasında alabildiğine hissettiğimiz şu günlerde, birbirinden şık desenlere sahip batik tasarımlar da samimi ve sıcak dokusuyla büyülüyor. Dünyanın en önemli moda evleri, batik tasarımlara kayıtsız kalmadı. Yeni koleksiyonlarda yaz esintisi taşıyan modeller, yeni sezonu karşılamaya hazırlanıyor.

Maksi boy etekler ve elbiseler, batik desenlerin en çok yakıştığı modelleri oluşturuyor. Fakat batik tasarımlar sadece elbise ve eteklerle sınırlı değil; pantolonlar ve bluzlar da batik desenlerin hafif ve romantik etkisinden faydalanıyor.

Haberin Devamı

Penye ve emprime gibi farklı kumaşların üzerine uygulanan batik tekniği, ekonomik oluşuyla da tercih ediliyor. Her biri adeta sanatsal bir görünüme sahip batik elbiseleri, yine bu sezonun yükselen düz sandalet ve ayakkabı trendleri ile kombin yapabilirsiniz.

Jean pantolon, etek ve şortlarla takımlandığında oldukça sportif bir görünüm kazanan batik bluzler, bu ilkbahar/yaz sezonunda sokak stiline yansıyor. Sezonun yükselen trendlerinden olan yüksek tabanlı sneakers ayakkabı modelleri, dolgu topuk sandaletler ve düz terlikler de yine bu kombinlerin en şık tamamlayıcı aksesuarlarını oluşturuyor.

Batik Desenlerin Yükselişi

Batik desenini yeni sezon sadece kıyafet tasarımlarında değil, çanta ve aksesuarlarda da görmeye hazırlanıyoruz. Birbirinden şık ve renkli modeller taşıyan batik desenler, hatta ayakkabı ve sandaletlerde bile karşımıza çıkmaya hazır.

Havalar ısınırken gardıroplar da düzenlenmeye başlandı. Siz de kendinizi hem göz alıcı hem de rahat hissetmek istiyorsanız, şimdiden batik tasarımlardan birkaç tane edinmenizi öneriyorum.

Sevgiler.

Filiz ADAR

Blog: decocosh.blogspot.com

Instgrm: @decocosh