Gündem Battlefield 5 ne zaman çıkıyor?

Battlefield 5 ne zaman çıkıyor?

24.05.2018 - 19:40 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü FPS serilerinden Battlefield, 5. oyunu ile oyun dünyasına hızlı bir geri dönüş yapıyor. Yayınladığı heyecan verici tanıtım videosu ile oyunseverleri daha da meraklandıran Battlefield’in tüm detayları...

Battlefield 5 ne zaman çıkıyor

Battlefield 5 ne zaman çıkıyor?

Haberin Devamı

Electronic Arts ve DICE işbirliğinde ortaya çıkan Battlefield 5 oyun dünyası tarafından merakla bekleniyordu. Yayınlanan tanıtım videosu sonrası olağanüstü grafikleri ile oyuncuları daha da etkileyen oyunun piyasaya ne zaman sürüleceği merak konusu oldu. Yapılan açıklamaya göre oyunun 19 Ekim 2018 tarihinde raflarda olacağı ve hatta ön siparişle oyuncuların iki gün öncesinde betaya girmeye hak kazanacakları öğrenildi. Kinguin üzerinden ön sipariş seçeneği bulunan oyun 205 TL gibi bir fiyata sahip. Battlefield 5; PS4, Xbox One ve PC platformaları üzerinden oynanabilecek.

Battlefield 5 için sistem gereksinimleri nelerdir?

Electronic Arts tarfından Battlefield 5’ten önce piyasaya sürülen son oyun Battlefield 1’di. Birinci şahış nişancı olarak oynanan oyun birçok ödül almıştı. Oyunu bekleyenlerin bir diğer sorusu ise sistem gereksinimlerinin ne derecede değişip değişmeyeceğiydi. Yapılan açıklamaya göre; Battlefield 5 ile Battlefield 1 arasında neredeyse hiçbir sistem gereksinimi farklılığı bulunmuyor. Özellikle Electronic Arts ve Nvdia arasında yapılan ortaklık ile GeForce kartlarla grafik anlamında etkili bir optimizasyon söz konusu. Battlefield 5 için bilgisayarlara bulunması gereken minimum özellikler ise şöyle;

Haberin Devamı

İşletim Sistemci: 64-bit Windows 7, Windows 8.1 ya da Windows 10
İşlemci (Intel): Core i5 6600K ya da AMD FX-6350
Bellek: 8GB RAM
Ekran Kartı (AMD): AMD Radeon HD 7850 2GB
Ekran Kartı (NVIDIA): Nvidia GeForce GTX 660 2GB
API: Direct X 11 ekran kartı ya da benzeri
İnternet Hızı: minimum 512 KBPS
HDD (Boş Alan): 50GB

Battlefield5 ile yeni gelen özellikler neler?

Benzersiz bir savaş deneyimi sunacağını vaad eden Battlefield 5’te, Battlefield 1’den farklı olarak 1. Dünya Savaşı’nda değil 2. Dünya Savaşı’nda savaşılabilecek. Oyun içerisinde oluşturulan her bir sınıf kendi kategorisine göre belirli araçlara sahip olup yine belirli binalar inşa edebilecek. Güçlendirme Mekaniği olarak belirtilen bu yeni özellik ile her sınıfın kendini savunabilmesi ön görülüyor. Özellikle siper kazma, dikenli teller ve tank koruyucuları ekleme gibi özelliklerle oyunculara olağanüstü bir savunma ortamı vaad ediliyor.

Haberin Devamı

Hem inşaa edilen mekanları savunma amaçlı tank, helikopter gibi unsurların hareket ettirilebilmesi hem de kişilerin daha rahat hareket etmesi açısından zıplama, çömelme gibi hareketlerin geliştirilmesi oyuncuları en heyecanladıran yeniliklerden bazıları. Savaş alanında sıhhiyeci olarak adlandırılan oyuncuların da diğer askerleri çok daha hızlı bir şekilde tedavi edebilme özelliği ve diğer birçok yenilik merakla bekleniyor.