Samsun BAYAT EKMEKLERDEN NEFİS LEZZETLERE

BAYAT EKMEKLERDEN NEFİS LEZZETLERE

14.11.2014 - 19:11 | Son Güncellenme:

.

BAYAT EKMEKLERDEN NEFİS LEZZETLERE

Sofraların vazgeçilmez gıda maddesi olan ekmeğin israfına yönelik olarak Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından başlatılan kampanya kapsamında TMO Samsun Şube Müdürlüğü tarafından Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde (AVYM) bir etkinlik gerçekleştirdi.
İnsan beslenmesinin en temel unsurlarından olan ve toplumumuzda kutsal sayılan ekmeğin israf edilmesiyle, milli servetin heba edilmesinin önüne geçmek ve toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla TMO Samsun Şubesi tarafından Piazza AVYM’de stant kuruldu. Alışveriş Merkezi ziyaretçilerine kampanya ile ilgili broşür, yemek tarifli magnet ve bayat ekmekli yemek tarifleri kitabı dağıtılırken, TMO Samsun Şube Müdürlüğü’nde çalışan bayanlar tarafından bayat ekmek kullanılarak yapılan çeşitli kek ve kurabiyeler ikram edildi.
Piazza AVYM’de yapılan etkinlikle ekmek israfının boyutları gözler önüne serilirken, ekmek israfını önlemek için; ekmeğin evlere ihtiyaçtan fazla alınmaması, ekmeğin doğru yöntemlerle muhafaza edilmesi ve en önemlisi bayatlayan ekmeklerin uygun yöntemlerle yine insan gıdası olarak değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.
Bu etkinlikle bayat ekmek kullanılarak yapılan çok çeşitli ürünlerden tadan ziyaretçiler bol bol tarif sorarken, “bayat ekmekli yemek tarifleri” kitabına büyük ilgi gösterdi. Piazza AVYM’de gerçekleşen etkinlikle bayat ekmeklerle nefis yemekler yapılabileceği kanıtlanarak farkındalık sağlandı.