Geri Dön

Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi

Artık tatlı kurabiyeler kadar tuzlu kurabiyeler de çok tercih ediliyor. Küçük bir atıştırmalık olarak tuzlu kurabiyelerden vazgeçemiyoruz. Tuzlu kurabiyelerinizin daha uzun ömürlü olmasını istiyorsanız; bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifini mutlaka deneyin. İşte çok seveceğiniz ve evde kolaylıkla deneyebileceğiniz bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi...

Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

250 gram margarin
2 kaşık sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 kaşık toz şeker
2 kaşık sirke
3 bardak un
Tuz
1 yumurta sarısı(üstü için)

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Sıvıyağ ve margarin karıştırıldıktan sonra diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.

En son un ekleyin ve kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun.

İstediğiniz şekli verin, üstüne yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.

190 derecede pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber