Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“50 dakika dizi olsun” diyorlar.
Şöyle bir gerçek var, bu uzun sürelere seyirci alıştırıldı. “Amma çabuk bitti bölüm” dediğinde saat 23.30 olmuş zaman su gibi aktı gidiyor. Bazen de “Bu hafta pek formda değiller” deniliyor. Bu süreyi sonlandırmak için senaristlerin formülü vardır. İlk bölümlerde hızlı girilir, sonra bir düşüş olur. Nefes alma payıdır, ardından bir çıkış daha. İşte bu çıkışta ya dizi patlar ya da devam eder!
‘Paramparça’ bir gün tükenir ‘kendini tekrar etmeye’ başlar. Sorun değil. Şu haliyle göstermiştir ki, ekranda ‘tüm kötülükleri’ ve de ‘iyilikleri’ en iyi sunan dizi.
Daha kaç bölüm gider bilmem ama bunu son yayınlanan bölümle ispat etmiştir.

Haberin Devamı

TAVERNACI YUNANLILAR

‘Ekmek Teknesi’ günlerinin benim gibi çoğunlukla seyircinin beklediği an ‘Heredot Cevdet’in hikayelerinin olduğu sahneydi. Tartışmasız gelmiş geçmiş tüm televizyon dizilerinin en unutulmaz karakteri oldu. Hasan Kaçan şimdi yeniden ‘Yeni Türkiye’ye uygun halde programı TRT’den bizlere sunuyor.
Fark nedir?
O ‘pehlivan tefrikası masumiyeti’ni yitirmiş senaryo. Eskiden Sokrates üzerine çeşitlemeler vardı. ‘Uzoları tüketip, mazotun dibine vurup vur patlasın çal oynasın manyak haller görünce, tırrt deyip ahlak felsefesinin temellerini’ atmış Sokrates. Kahveden bir vatandaş, “Bunlarda tavernacılıktan başka bir şey yok” diyor. Genç bir arkadaş bugüne atıfta bulunuyor:
“Evet abi ekonomi battı, uçan kuşa borçları var...” “Oğlum bir kendine bak” deseler ne diyeceğiz? Mesela ‘Kara Murat’ın Taksim meydanı hikayeleri vardı. ‘Heredot’ sen onları anlat, biz de gülelim! Komşularımızla sıfır sorun icabında!

ŞEKERCİ’NİN KAÇ TAKİPÇİSİ VAR?

Limon Yapım ‘İşler Güçler’ kanalı diye bir web projesini başlattı. ‘Misafir’ Sertan Erkaçan’ın sunumuyla geliyor. ‘Acil Aşk Aranıyor’daki performansı hoşuma gitti kardeşimizin. Selin Şekerci’yi konuk almış. Selin kızımız, Instagram hesabında 460 bin kişinin kendisini takip ettiğini söyledi. Hayranlık ‘aşiret’ boyutuna gelmiş. Acayip sahipleniyorlarmış. Kızdıran yanıyormuş!

Haberin Devamı

NTV BİLEREK Mİ ÇIKARDI PEKİ?

Boğaziçi Korosu NTV’deydi. Şarkının sonunda “Çapulcu musun vayy” dediler. Sessizlik oldu. NTV yönetimi Boğaziçi Korosu’nun böyle bir ters köşe yapacağını tahmin etmemiş miydi?
19 Mayıs özel programına davet edilirken ‘özellikleri’ bilinmiyor muydu?
Ya da, NTV değişmişti. Bunu Boğaziçi Korosu ile göstermek istediler!