Ekonomi ‘Bayrağımızı her yerde dalgalandıracağız’

‘Bayrağımızı her yerde dalgalandıracağız’

16.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Bayrağımızı her yerde dalgalandıracağız’

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, açık semaları tehdit eden uluslararası bir dönemde bulunulduğunu belirterek, “Böyle bir dönemde de Türk sivil havacılığının ve THY’nin başarısını sürdürmek, sürdürülebilir kılmak ve dünyadaki bu tip korumacı tedbirlerin ağına takılmadan görevimizi yerine getirmek, şirketimizi büyütmeyi devam ettirmek, yeni pazarlarda derinleştirmek ve kalıcı adımlar atarak oranın pazar yapıcısı haline dönüşmek bizim için son derece kritiktir” dedi.

Haberin Devamı

Aycı, 10. Büyükelçiler Konferansı’nda yaptığı konuşmada, THY olarak uçuş noktası açtıkları her yerde Türk bayrağını dalgalandırmaya devam ettiklerini söyledi.

Kargoda atak var

Aycı, dünyanın 8 büyük hava kargo şirketinden biri haline gelen THY’nin hedefinin önce ilk 5, sonra ilk 3 olduğunu, en çok noktaya uçan hava kargo şirketi haline gelmeyi hedeflediklerini anlattı.

“Madem yolcuda bir numarayız, kargoda da bir numara olmamız lazım” diyen Aycı, Türk mal ve hizmetlerinin dünyaya en hızlı şekilde ulaştırılmasını, dünyadan da ihtiyaç duyulan şeylerin en hızlı şekilde getirilmesini istediklerini vurguladı.

Belgeseli çekilecek

Aycı, serbest ticaretin bugün tehdit altında olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Serbest ticaret bugün tehdit altında. Bugün ülkeler siyasi hesaplaşmalarını, ticari savaşlarını, döviz ve para birimi savaşlarını diğer sektörlere yayarak, kotalar, tarife dışı engeller koyarak birbirlerini durdurmaya, birbirlerinin davranışlarını etkilemeye ve değiştirmeye çalışıyorlar.

Bugün resmen karşılıklı korumacı tedbirleri sonuna kadar zorlayan, Dünya Ticaret Örgütü bulunmasına, serbest ticaretle ilgili küreselleşmenin son 30 yıldaki getirileriyle ilgili tüm nimetler yaşanmış ve paylaşılmış olmasına rağmen, tam tersi bir dönemdeyiz.”

Dünyanın en büyüğü olan İstanbul Yeni Havalimanı’na geçmeye hazırlandıklarını anımsatan Aycı, yıllık 90 milyon yolcu kapasiteli, 6 pistle çalışacak havalimanının hizmete girer girmez kapasitenin zorlanacağını söyledi.

Aycı, 29 Ekim’de “büyük göçün” başlayacağına işaret ederek, İstanbul Yeni Havalimanı’ndan 31 Ekim saat 14.00’te İstanbul’dan Ankara’ya ilk uçuşun yapılacağını belirtti.