Siyaset Bayram mesajlarında dayanışma vurgusu

Bayram mesajlarında dayanışma vurgusu

21.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı dolayısıyla TBMM Başkanı Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli başta olmak üzere siyasiler mesaj yayımladı Bayram mesajlarında ülke gündemine ilişkin konuların yanı sıra dayanışma, birlik beraberlik ve kardeşlik vurgusu öne çıktı...

Bayram mesajlarında dayanışma vurgusu

Kurban Bayramı dolayısıyla siyasiler bayram mesajları yayımladı. TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Kurban Bayramı mesajında, İslam alemi olarak bayrama erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Türkiye’nin, bölgede ve dünyada etkili bir ülke olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Başlatılan değişim çalışmalarıyla ülkemizin önemi ve etkinliği yakın zamanda daha çok hissedilecektir. Bu noktada en büyük teminatımız necip milletimizdir. Kafkaslar, Ortadoğu ve Balkanlar gibi askeri, siyasi ve sosyal çatışma riskinin en yüksek olduğu bölgelerin ortasında bir barış adası gibi duran ülkemize dönük her türlü kirli oyun, dün olduğu gibi yarın da bozulacaktır. ‘Ya istiklal ya ölüm’ kararlılığıyla Kurtuluş Savaşı’nı kazanan necip milletimizin istikbaline yönelik her türlü emperyalist tehdit, milli dayanışma ruhuyla defedilecek, hürriyet ve bağımsızlığımızı yok etmek isteyenler mutlaka hüsrana uğratılacaktır.”

‘Personelimiz sahada’

Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile elde edilen kazanımların Türkiye’yi, hedeflerine daha çok yaklaştıracağını, TBMM’nin de millet ve devletin tüm organlarıyla uyum içinde çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. Vatandaşların çıktığı yolculukların kedere dönüşmemesinin en büyük dileği olduğunu vurgulayan Yıldırım, “’Yolların kralı yok, kuralı vardır’ ilkesini unutmamalıdır” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise mesajında, paylaşmanın, kardeşliğin ve insan olmanın erdeminin hissedildiği Kurban Bayramı’na ulaşıldığını ifade etti. Soylu, şunları kaydetti:

“Her bayram olduğu gibi bu bayram da vatandaşımızın hem asayiş hem de trafik güvenliğini temin etmek için bütün personelimiz sahada olacaktır. Sadece trafik güvenliğimiz için 140 bin 481 personelimiz görev yapacak, insansız hava araçlarından helikopterlere, KGYS sistemlerinden mobil ekipmanlarımıza kadar bütün teknik imkanlarımızla trafik denetimlerimiz en üst düzeyde gerçekleştirilecektir. Bütün bunların yanı sıra çok önemli bir denetim gücünü de sahaya sürüyoruz; çocuklarımız... Bu bayram başlattığımız ‘Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük’ kampanyasıyla araç içindeki çocuklarımızı birer fahri müfettiş olarak görevlendiriyoruz. Hız limitlerini aşmak, emniyet kemeri takmamak, araç kullanırken cep telefonuyla konuşmak veya mesaj yazmak, bakımı doğru yapılmamış bir araçla, yorgun ve uykusuz şekilde yola çıkmak... Lütfen bu bayram, tıpkı sigarayı bırakır gibi bu zararlı alışkanlıklardan da kurtulalım. Büyük mutluluklar küçük ihmallere kurban gitmesin.”

Haberin Devamı

Atatürk vurgusu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de bayram dolayısıyla mesaj yayımladı. Orgeneral Gürel mesajında özetle şunları kaydetti: “Atalarımızın emaneti kutsal vatan toprakları üzerinde kederde, kıvançta ve tasada birleşmiş bir milletin çocukları olarak, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dargınlık ve kırgınlığın yerini barış ve dostluğun aldığı bu müstesna günleri kutlamak en büyük mutluluktur. Bu vesileyle bizlere böyle güzel bayramları özgür ve huzurlu bir şekilde kutlama imkanı ve onuru veren başta devletimizin kurucusu, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve yüce milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Bayram mesajlarında dayanışma vurgusu
Akar: Omuz omuzayız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise bayramların dayanışma, hoşgörü, sevgi ve saygı ortamlarını beraberinde getirdiğini belirtti. Akar, şunları kaydetti:

“Milli Savunma Bakanlığı olarak kutsal vatan topraklarında 81 milyon vatandaşımızın birlik, beraberlik, huzur ve güven içerisinde nice bayramlar yaşayabilmesi için jandarma, emniyet güçleri ve güvenlik korucularıyla birlikte omuz omuza, yurt içinde ve sınır ötesinde mesai mefhumu gözetmeksizin vazifelerimizi yerine getirmekteyiz. Milli Savunma Bakanlığı’nın kahraman mensuplarının milletimizin sonsuz sevgi ve güveninden aldıkları güçle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başta terörle mücadele olmak üzere her türlü görevi sarsılmaz bir azim ve iradeyle anayasa çerçevesinde ve yasalar doğrultusunda yerine getireceklerine yürekten inanıyorum.”

KILIÇDAROĞLU MESAJINDA İKTİDARI ELEŞTİRDİ: 'EKONOMİK DEĞİL SİYASAL KRİZ'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise mesajında, iktidarın icraatlarını eleştirdi. Kılıçdaroğlu şu değerlendirmelerde bulundu:

Haberin Devamı

“İslam dünyasının içinde bulunduğu tablo, bayramların maddi ve manevi ikliminin çok uzağında. İslam dünyasının bu üzüntü verici hali, büyük ölçüde ülkemiz için de geçerli. Türkiye, toplumun tüm kesimlerine yönelik eşit ekonomik imkanların olmadığı, ‘kayırmacı ve yandaşçı’ uygulamalar nedeniyle adaletli bir ekonomik hayatın bulunmadığı, liyakat dışı uygulamalarla istihdam olanaklarının kısıtlandığı, bilimsel çağdaş, laik eğitimden uzaklaşıldığı, yoksulluğu yenmek değil, yoksulluğu yönetmek/büyütmek amaçlı programlarının öne çıktığı, topladığı vergilerin hesabını vatandaşına vermeyen, hakkındaki uluslararası yolsuzluk algısı güçlü, medya özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü endekslerinde son sıralarda bulunan bir ülkeye dönüşmüş durumda. Üstelik, toplumun dar gelirli grupları üzerindeki etkileri gün geçtikçe artacak olan bir krizle karşı karşıyayız. Kamuoyundaki algının aksine bu kriz tek başına bir ekonomik kriz değil, siyasal bir krizdir. Çünkü Türkiye yönetilememektedir, Türkiye savrulmaktadır.

Bayram mesajlarında dayanışma vurgusu

‘Çare mevcuttur’

Fakat ülkemizin bu savruluştan kurtuluşunun çaresi mevcuttur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kimsesizlerin kimsesi kıldığı cumhuriyetimizin temellerini, ‘laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti’ harcıyla karmıştır; günümüz sorunlarının çözümünü sağlayacak itici güç bu harçtır. Üreten, adil bir şekilde paylaşan ve dünyada saygın Türkiye’ye ancak ‘Laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti’ anlayışıyla ulaşılabilir.

Berberoğlu’na selam

Bu duygularla, siyasi rehin olarak bir yılı aşkın süredir İstanbul Maltepe Cezaevi’nde tutulan milletvekili arkadaşım sevgili Enis Berberoğlu’na selamlarımı büyük bir özlemle yolluyorum, kendisini kucaklıyorum. Parti Meclisi üyemiz Eren Erdem ile diğer tutuklu gazeteci, siyasetçi ve düşün insanları, bağımsızlığını kaybetmiş yargının hukuk dışı uygulamaları nedeniyle cezaevindeler; biliyor ve görüyorum ki arkadaşlarımızın önüne örülen bu tahkimatı kısa sürede aşacağız. Ulu Önder Atatürk, başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını; FETÖ, PKK ve IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerinin saldırılarında ve bu terör örgütlerine karşı mücadelede hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

Bayram mesajlarında dayanışma vurgusu

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ: 'MİLLETİ KURBAN VERMEYECEĞİZ'

MHP lideri Bahçeli de mesajında, bayramların kucaklaşma, kaynaşma, yakınlaşma vesilesi, dargınlıkların giderilmesi, kavga ve küslüklerin tamiri için bir fırsat kaynağı olduğunu bildirdi. Bahçeli, “Siyasi ve ekonomik bekamızı hedef alan sorun yumağıyla, kahramanca mücadele ettiğimiz şu günlerde, umutla karşıladığımız Kurban Bayramı’nın azmimizi kamçılaması, birlik ve dirliğimizi kökleştirmesi başlıca dileğimdir. Kurban Bayramı safları sıklaştıracak, kardeşlik bağlarımızı güçlendirecek, milli ve manevi hissiyatı daha da perçinleyecektir” dedi.

‘Sinsi plan’

Bahçeli, şunları kaydetti: “Bilinmelidir ki Türk-İslam coğrafyasında sökün eden zorbalıklara sessiz kalmayacağız, mazlumları bu mübarek günlerde dualarımızdan eksik etmeyeceğiz. Bebek katillerine kucak açan, yardım ve yataklık yapan, arkalarında duran dost görünümlü mihrakların tertip ve tuzaklarını akamete uğratacağız. Kaos havarilerine ve kriz elçilerine şans tanımayacağız. İnanıyorum ki, ekonomik yaptırımlar, ambargolar, ablukalar, izbe planlar, sinsi operasyonlar, algın oyunları aziz milletimizin birlik ve beraberlik şuuru karşısında sonuçsuz kalacaktır. Kurban ibadetimizi yapacağız, mükafatımızı yalnızca Allah’tan bekleyerek kurbanlarımızı keseceğiz. Ancak vatanı kurban ettirmeyeceğiz, milleti kurban vermeyeceğiz, istiklalimizi kurbanlık yerine koydurmayacağız.”

'TRUMP, ÖLÇÜYÜ KAÇIRMIŞ'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün beraberindeki heyetle Kızılcahamam’daki Ülkücü Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti. Kendisini karşılamaya gelen partililerle tek tek selamlaşan Bahçeli, Kuran-ı Kerim okunmasının ardından anıta kırmızı karanfil bıraktı. Daha sonra anıt içerisine yapılan Gökbükü Otağı’na geçen Bahçeli, çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bahçeli, bir gazetecinin, “ABD Başkanı Donald Trump’tan Türkiye’yi hedef alan açıklamalar geliyor. Son olarak rahip Brunson’ın adil bir yargılamaya tabi olmadığını ve onun casus olmadığını ileri sürdü ve Türkiye’ye de tehdit dilini bir kez daha kullandı. Bu açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi:

“Trump, ölçüyü kaçırmış, ne söylediğinin farkında değil. Twitter ile konuşuyor ama yazdığını okuyamıyor. Bu bakımdan hiç ciddiye alınacak tarafı kalmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü duruşunu sürdürmektedir. Amerika burada Türkiye’nin dediğini yapmak durumunda kalacaktır. Ben, ona inanıyorum.”

Bahçeli, ABD Büyükelçiliği’ne ateş açılmasına ilişkin bir soru üzerine de, “Doğru bir hareket değil. Türkiye Cumhuriyeti devleti, konuyu incelemelidir. Bu gibi davranışlara da müsaade edilmemelidir” diye konuştu.

‘Dağ, eleştiri sınırlarını aştı’

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yönelik sözlerini tasvip etmediklerini söyledi.

Ömer Çelik, “Eleştiri sınırlarını aşan ifadeleri tasvip etmiyoruz. Bu arkadaşımızın ifadesi, eleştiri sınırını aşan aşırı bir ifade olmuştur. Sayın Abdullah Gül, partimizde milletvekilliği yaptı, bakanlık, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı yaptı. Bu bakımdan dikkatli, özenli bir dil kullanılması konusundaki genel ilkemizi hatırlatıyoruz” diye konuştu. DHA

‘Bayram umutlarımızı büyütsün’

HDP Eş Genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin bayram mesajında ise, “Çocukların ve gençlerin ölmediği, kadınların şiddetin hiçbir türüne maruz kalmadığı, kimsenin yerinden yurdundan göç etmek zorunda bırakılmadığı, ırkçı ve insanlık düşmanı anlayışlara geçit verilmediği bir ülke ve bölge mücadelesini başarmak için bu Kurban Bayramı’nın umutlarımızı büyütmesini diliyoruz” denildi.

Bayram mesajlarında dayanışma vurgusu